Gisteren kwam de Westfield Racing Cup weer in actie op het circuit van Zandvoort en wij waren natuurlijk weer van de partij met startnummer 25. Overigens waren niet alle rijders aanwezig in verband met de vakantie, maar dat maakte het er niet veel minder gezellig op in de altijd gezellige Westfield-tent.
 
Het weer was erg slecht en het hemelwater kwam met liters uit de lucht, met als gevolg dat zowel de kwalificatie als de eerste race in de regen gereden moesten worden. De kwalificatiesessie verliep voor vrijwel iedereen, ondanks de drijfnatte baan, vrij goed. We namen geen onnodige risico’s, bouwden voorzichtig het tempo op en dat resulteerde in een derde startplek voor de eerste race, een mooie uitgangspositie.
 
In de tijd tussen de kwalificatie en race 1 klaarde het weer niet op, hetgeen betekende dat de eerste race plaats moest vinden in de stromende regen. Op zich geen probleem, want rijden op een natte baan is eigenlijk best leuk. Lol hadden we dus zeker tijdens onze regendans, maar helaas slaagden we er daarbij niet in om nog een plekje te bemachtigen. Dat lukte wel in race twee, die onder droge omstandigheden werd verreden. Helaas moesten we onze tweede plaats opgeven omdat de versnellingsbak van onze Westfield niet helemaal functioneerde zoals hij moest functioneren. Jammer, maar ondanks het slechte weer en de pech in race twee, is zondag 3 augustus een dag geworden die we niet snel zullen vergeten.
 
De daguitslag van zondag 3 augustus:
1e plaats Hayley Lazell (Team Oto2Rent)
2e plaats Francois Claeijs (Team Star Engineering)
3e plaats Frits van Eerd (Team Star Engineering)
4e plaats Tim Roks (Team Top Gear Magazine)
5e plaats Paolo Massaro (Team Aviosign)
 
Films, foto’s, uitslagen en informatie vind je op
www.westfieldnederland.nl/index.php?id=20&page=Racing

Reacties