Gelukkig hebben de snooker-miljonairs hun keu en ballen weer opgeborgen, zodat het zondag tijd is voor een passend slot aan de serie nieuwe afleveringen van Top Gear.
 
Eigenlijk kunnen we zeggen dat de hele zondagavond op BBC2 in het teken staat van Top Gear, met een dosis van drieënhalf uur van je favoriete presentatoren.
 
Om 20.00 uur – onze tijd – beginnen we met My Sister’s Top Toys van James May. Van toen z’n zusters klein waren, voordat je vreemde dingen gaat denken. In het programma vertelt Captain Slow z’n tenenkrommende verhaal dat hij als kind onder de plak zat bij zijn twee zussen en dat hij zich ook moest zien te vermaken met hun kinderachtige speelgoed. Jaren later neemt May op geheel eigen wijze wraak.
 
Een uurtje later – om 21.00 uur – is het dan tijd voor de laatste Top Gear van dit jaar. Daarin houden de heren een vergelijkend warenonderzoek met de nieuwe BMW M3, een Mercedes C63 AMG en een Audi RS4. Welke auto stuurt het beste, en welke auto is voor griezels met teveel gel in hun haar?
 
James gaat op stap met de fonkelnieuwe Jaguar XF, David Tennent – uit Dr. Who – is de Star in the Reasonably Priced Car en als laatste mogen onze drie kleuters zich uitleven met een op afstand bestuurbare raceauto. Heel misschien roepen ze ook nog wel hun Auto van het Jaar 2007 uit. Hecht aan dat compromis maar geen waarde, de echte Top Gear Awards komen volgende week vrijdag…
 
Na Top Gear ben je om 22.00 uur nog niet verlost van de Hamster: Richard Hammond had een interview met Evil Knievel. Afgelopen zomer trok Hammond vier dagen op met zijn jeugdheld, vlak voordat de legendarische stuntman overleed. Een fraaie documentaire is het resultaat.
 
Om het allemaal af te ronden besluit de avond om 23.00 uur met Have I Got Old News for You? Compleet met de gebruikelijke teamcaptains Paul Merton en Ian Hislop (wie?), en panelleden Krishnan Guru-Murthy en Michael McIntyre (wie, wie?). Wat dat te maken heeft met Top Gear? Helemaal geen klap. Nou ja, het programma wordt aan elkaar gepraat door Jeremy Clarkson.
 
Daarna gaan wij moe maar voldaan slapen. Dus:

20.00 uur: My Sister’s Top Toys van James May
21.00 uur: Top Gear
22.00 uur: Richard Hammond meets Evil Knievel
23.00 uur: Have I got old news for you van Jeremy Clarkson

Reacties