De nieuwe Top Gear ligt in de winkel en ook deze maand hebben we van de allercoolste auto’s van dit moment het profiel van de banden gereden.

De M3 van BMW leverde niet alleen veel pret op, op bochtige Spaanse bergwegen, maar ook een nogal misselijke fotograaf. Wat een geweld.

Met de nieuwe Mercedes C-klasse zijn we het circuit op geweest, de fotograaf bleef wijselijk uit de auto aangezien het de C63 AMG betrof. De M3-concurrent dus. En deze C-klasse is akelig goed en heeft bijna 40 pk meer dan de M3. En twee deuren meer.

De nieuwe Maserati GranTurismo reden we in Italië richting Oostenrijk, daar lijkt de GT echter niet voor gemaakt. Hij is simpelweg te zwaar om lekker over bergpassen te razen – dat valt wat tegen -, maar het uiterlijk maakt veel goed. Wat een plaatje.

Verder liepen we Ronald Giphart tegen het immer in strak pak gestoken lijf en voor dat we het wisten, vroegen we hem naar zijn favoriete auto. Dat bleek een 911 te zijn. Twee weken later stonden we voor zijn deur met een 911 Carrera S Cabriolet en een Aston V8 Vantage Roadster. Je bent bekende Nederlander of je bent het niet, in dat laatste geval komen we ook niet bij je langs. Afijn, Giphart werd danig in twijfel gebracht of die 911 wel zijn favoriete auto moest blijven. Gedurende vijf minuten.

En, niet te vergeten, James May verhaalt over zijn belevenissen met Jeremy. Op de Noordpool. In een Toyota Hilux en een tent. De uitzending heb je al op tv kunnen zien, hier heb je nog wat meer info en drie kortere clips, in de nieuwste Top Gear lees je de achtergronden van dit volslagen nutteloze en idiote avontuur. Het gerucht gaat dat Hammond inmiddels blaft…

Meer over de inhoud vind je hier.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie