We zochten een lege snelweg en één Bugatti Veyron om die te vergelijken met de Koenigsegg CCX. Abu Dhabi – ach, waarom ook niet – beschikt over prachtige en vaak lege snelwegen, een behulpzame politie om die wegen allemaal voor ons af te zetten en er woont een aantal mensen met een Veyron.
 
Dus vlogen we een Koenigsegg in vanuit Zweden en spoorden we een Veyron-eigenaar op. Alleen kon die op het allerlaatste moment z’n Veyron niet uitlenen. Na wederom een rondje bellen, hadden we er drie te pakken en tja, wat doe je dan? Drie Veyrons, waarvan eentje in de Pur Sang-uitvoering, tegen elkaar laten racen! Stig erbij, wat wil je nog meer?
 
Natuurlijk hebben we een van de Veyrons ook tegen de Koenigsegg CCX laten rijden – althans, dat deed The Stig. Beide verhalen met unieke fotografie lees je in de nieuwste Top Gear.
 
En verder? Rijden met de Lamborghini Gallardo LP560-4 (best snel), Alfa’s MiTo (leuk kleintje, gaat het zeker maken), de Volkswagen Scirocco (verbazingwekkend veel beter dan we dachten), Ferrari’s 430 Scuderia op het circuit van Monaco – tijdens de Formule 1 (nee, we konden ons niet kwalificeren, wel veel lekkere uh, auto’s), de Morgan Aeromax van een bankier (auto van een andere planeet) en we crossen met Subaru’s Impreza STi in de geest van de roemruchte rallyrijder Colin McRae, we waren op Le Mans, bij de WTCC, racen in Westfields, testen de nieuwe Porsche 911… Pff, nog meer? Veel meer!
 
Check ook nog even de zomeractie – allemaal gratis en voor niks!
 
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie