Het eiland Man is met ’s werelds meest uitdagende wegcircuit het decor voor elf van de beste rijdersauto’s van 2007 – die stuk voor stuk Jeremy’s nieuwe supercar-speeltje uitdagen. Wat namen we mee:

– Lamborghini Murciélago LP640 Roadster (640 pk)
– Ferrari 599 GTB Fiorano (620 pk)
– Caparo T1 (575 pk)
– Jaguar XKR (420 pk)
– BMW M3 (420 pk)
– Porsche 911 GT3 (415 pk)
– Audi R8 (420 pk)
– Ford GT (niet echt uit 2007, wel Jeremy’s ex – 630 pk)
– Aston Martin V8 Vantage Prodrive (425 pk)
– Clio RenaultSport (230 pk)
– Ariel Atom TrackSpec (300 pk)

Prettig om te weten: The Stig was erbij. Snelheidslimieten kent het eiland Man alleen in dorpjes – daarbuiten niet. Iedereen heeft het overleefd. Geen auto is beschadigd. Jeremy is verliefd op de R8. Hoewel, of dat laatste prettig is… Je leest het in de nieuwe Top Gear.


Ooit een kind zo blij gezien?

Verder stoppen we een blondje in de McCedes SLR Roadster – daar is die auto toch voor bedoeld? We volgden ook de voorbereidingen van een stel Delftse TU-studenten die een UFO op zonnecellen in een race dwars door Australië sturen – iets wat studiegenoten de afgelopen paar jaar ook deden en telkens de eerste plek wisten te behalen. We praten je bij over het einde van het WTCC-seizoen door de Nederlandse deelnemer Tom Coronel te volgen: geef die kerel een snellere Seat en hij haalt vast wat BMW’s in!

We Bigtesten nog wat, bespreken een tweedehandsje, geven je een glimp van wat er op de IAA te zien was en nooit op de weg (dat is te hopen bij de BMW X6), brengen het nieuwe modeseizoen in kaart (draag géén Zegna-pak in je Rolls, niet doen) en zo meer. Kijk hier maar even…

 

Reacties