Vanavond, iets voor half 10: chips, biertje/colaatje klaarzetten, telefoon uit, want het is weer tijd voor een uurtje onversneden autohumor van de Drie Grote Mannen uit Groot-Brittannië. Hoewel… groot kun je met name meneer Hammond met de allerbeste wil van de wereld niet noemen, en ook Brittannië heeft wel eens grootsere tijden gekend. Maakt niet uit, waar gaat het over: een nieuwe aflevering van Top Gear natuurlijk! Hoewel, nieuw… half jaartje oud. Zucht.
 
Hoofditem is een race, Top Gear-stijl. Wie is midden in de beruchte spits van Londen het snelst van de ene naar de andere kant van de stad: Hammond per fiets, May per auto, Clarkson per boot of Stig per… openbaar vervoer?
 
Simon Cowell, zeg maar de ultrastrenge uitvoering van Gordon in de Engelse én Amerikaanse versie van Idols, is de Ster in de Auto met het Vriendelijke Prijskaartje. En hij laat zien aanzienlijk meer dan alleen een hele hoop kritiek in huis te hebben!
 
Nadat Richard Hammond onlangs zijn wedstrijdje in de Bugatti Veyron verloor van een Eurofighter/straaljager, mag hij het nu weer proberen. Alleen racet hij dit keer in een Aston Martin V8 Vantage Roadster tegen een kerel op rollerskates. Met een straalmotor omgebonden (nee, niet om Hammond).
 
De Caparo T1 heeft een beetje bedenkelijke reputatie opgelopen de laatste tijd, mede doordat eentje vlam vatte, dus dat ding kan maar het beste een beetje links gelaten worden. Natuurlijk denkt Jeremy daar anders over: hij probeert het 575 pk sterke monster te temmen voordat hij hem overdraagt aan niemand minder dan The Stig. Zou-ie sneller zijn dan de Koenigsegg met Top Gear-spoiler? Gaat dat zien, gaat dat zien!

Reacties