Wisten jullie al dat Top Gear de Suzuki Swift van coureur Daan Stots sponsort? Nee? Okay, nu wel dan. Het gaat om de raceversie van de Swift Sport waarmee gereden wordt in de Formido Swift Cup. Daan doet mee in de klasse en omdat hij zo’n ontzettende Top Gear-liefhebber is – en omdat-ie nog ruimte over had op z’n auto – vroeg Daan of hij een paar stickers met ons logo op z’n auto mocht plakken.

Maar goed, tijdens de Paasraces kwam de klasse voor het eerst dit jaar in actie en daarom vertellen we je hier nu hoe Daan heeft gepresteerd in de twee onlangs verreden races.

Welnu, in een prachtig wisselend decor van sneeuwbuien en zonnige perioden is het tweede seizoen in de Formido Swift Cup op spectaculaire wijze van start gegaan. Ondanks deze korte voorbereidingstijd slaagde Daan (uitkomend voor het Coronel Junior Team) erin een achttiende startplaats in de wacht te slepen. In race één leverde dit na de nodige gevechten een zestiende plaats aan de finish op terwijl Stots in race twee steeds beter in zijn ritme kwam en zelfs wist op te rukken naar de twaalfde positie. Daarmee waren de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen.

De Formido Swift Cup kende bij de start van het tweede seizoen van de succesvolle merkencup een mooi startveld. Begon de nieuwe racedivisie vorig jaar met 15 mannen en vrouwen, dit keer stonden er met de traditionele Paasraces al bijna twee keer zoveel Swift-coureurs op de grid. Met 27 rijders, inclusief tien debutanten, was de Formido Swift Cup met Pasen de grootste raceklasse die op Circuit Park Zandvoort in actie kwam.  

De volgende races worden verreden tijdens Pinksteren. De wedstrijddata zijn zaterdag 10 mei en maandag 12 mei 2008.

Reacties

Meer van TopGear