Een nieuwe, frisse TopGear ligt op je te wachten in je brievenbus of bij je lokale tijdschriftenboer! Wat er zoal in te lezen valt? Sta ons toe je dit in het kort te vertellen.

Allereerst dat beest op de cover; laten we het daar eens over hebben. Dan bedoelen we niet The Stig, al drinkt die wel dezelfde benzine en vermoeden we dat ie ook regeneratieve remmen moet hebben. Nee, het is de Porsche 918 Spyder waardoor een bungelende onderkaak ons gezichtspijn bezorgt. Wát een auto, wát een vernuftige creatie. Ja, we weten dat je er onderhand al van alles over gelezen hebt en dat je alle details over de techniek inmiddels van buiten kent. Maar alles wat we er voorheen over schreven, had betrekking op verschillende prototypes. Nu is de 918 er echt, hij is voor 100 procent af, en hij doet ons naar adem snakken.

Naast deze über-Porsche heeft 2014 ons nog veel meer te bieden; dus hebben we alle op handen zijnde auto-introducties die de moeite waard zijn eens op een rijtje gezet. Het belooft een prachtig jaar te worden, kunnen we je wel melden. Bijvoorbeeld vanwege een auto als de Lamborghini Huracán, die we in onze nieuwssectie eens uitgebreid belichten. Vanwege de nieuwe BMW M3 en M4, die net als al hun illustere voorgangers bij de eerste aanblik al tot de verbeelding brullen. En vanwege de Nissan GT-R Nismo, waarvan we ten volste geloven dat ie ongelooflijk is. We kunnen het weten, want we reden ermee. Net als met de Seat Leon Cup Racer, de Lexus GS 300h, de Audi A3 g-tron, de Honda Civic Type R en de Caterham Seven 165 (de fabelachtige instapper).

Ook joegen we de enorme Dakar-Mini over Afrikaanse zandduinen, bij wijze van een testrondje alvorens de auto in Zuid-Amerika aan de echte rally begon. We waren ook passagier in dezelfde Mini tijdens een lolritje door de Oostenrijkse sneeuw – omdat het kon. We trekken op met Shinichi Morohoshi, die een trend hooghoudt in Tokio door met zijn in neonverlichting gehulde Lamborghini de straten onveilig te maken. We roken meerdere achterbanden op in een Jaguar XFR-S – hoe test je zo'n auto anders? – voelen ons eenzaam met een BAC Mono in de Amerikaanse woestijn, rijden mee in een S-klasse die zichzelf bestuurt, en doen voor de vorm weer eens wat vergelijkende tests: tussen een hete Kia en een hete Golf, en tussen drie luxe SUV's van BMW, Porsche en Range Rover.

En er staat nog meer in de nieuwe TopGear. Veel meer, zelfs. Zorg dus snel dat je een exemplaar in handen krijgt – klik hier voor meer info of doe jezelf of iemand anders een abonnement cadeau door hier te klikken.

Wil je TopGear liever op je draagbare scherm lezen? Klik hier om een digitaal abonnement af te sluiten. Ben je al abonnee van het papieren magazine, dan is de digitale versie voor jou gratis: klik hier en volg de instructies om TopGear voortaan maandelijks op je smartphone of tablet te ontvangen.

Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie