Heb jij een zwak voor Ferrari? Jawel, he? Geeft niets: de rest van de wereld ook. Dit leek ons een goede reden om er met het juninummer van TopGear Magazine eens een dikke Ferrari-special tegenaan te gooien. Bellissimo!

Daarnaast moesten we natuurlijk ook het feit vieren dat we onlangs ein-de-lijk in de LaFerrari reden. Dit meesterstuk, deze ongelooflijke hybridebeul behandelen we uitgebreid in dit nummer, van de achterliggende techniek tot z'n doelmatige interieur, en van z'n rijgedrag op de openbare weg tot hoe het voelt om op het randje van z'n banden door de bochten van Ferrari's testcircuit te vegen. Omdat dit ons helemaal in de stemming bracht, pakten we z'n illustere voorgangers ook even mee: de 288 GTO, F40, F50 en Enzo zetten we naast elkaar, waarbij we de vraag stellen welke we het liefst in onze eigen garage zouden parkeren. Iets waar jij vast ook wel eens over nadenkt.

We grijpen de 458 Speciale bij z'n alcantara lurven en jagen 'm over een klein eilandje genaamd Elba, waarnaartoe Napoleon ooit verbannen werd, iets wat ongetwijfeld met veel minder geweld en herrie gepaard ging. Met de vierwielaangedreven FF gaan we de besneeuwde bergen in, om het simpele feit dat skiliften saai zijn en dit ons een mooie manier leek om ons wintersportuitje te verrijken. We duiken diep in het Corse Clienti-programma van Ferrari, waar we er achter komen wat er met de oude F1-auto's van de Scuderia gebeurt: ze worden verkocht aan gewaardeerde klanten, die er overal ter wereld mee op circuits gaan spelen. Tja, zouden wij ook doen.

Verder zetten we de F12 Berlinetta tegenover twee belangrijke rivalen: de Aston Martin Vanquish en de Lamborghini Aventador. We bekijken Ferrari's ontwikkelingstraject – wat komt er eerst, de productieauto's of het Formule 1-team? – en babbelen met opperhoofd Luca di Montezemolo. Ook bekijken we of het een goed idee is om voor 30.000 euro een tweedehands Ferrari van een jaartje of 25 oud te kopen. Een interessante kwestie.

Natuurlijk parkeerden we onze achterwerken deze maand niet alleen in auto's uit Maranello. Zo reden we over Zandvoort met de Radical RXC V8, besteden we uitgebreid aandacht aan de Land Rover Discovery Vision en Peugeot Exalt conceptcars, en rijden we onder andere met de McLaren 650S Spider, Volvo V60 Polestar, Subaru WRX STI, Audi S1, Cadillac CTS, Volkswagen Polo en Jeep Cherokee.

Maar er valt nog meer te lezen in nummer 108 van je favoriete auto- en lifestylemagazine. Spoed je dus naar de winkel en haal de nieuwe TopGear – of download 'm voor op je telefoon of tablet (gratis voor abonnees).

Meer info vind je hier, jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Veel leesplezier!

Reacties