Laat het maar aan TopGear over om je een warm gevoel te bezorgen: ons nieuwe nummer is uit, en we durven te wedden dat er dingen in staan waar je voor zult smelten…

Eerst maar eens ons covermodel: de knotsmalle Ferrari F12tdf, wellicht een van de laatste modellen uit Maranello zonder turbo's. Laten we zeggen: als we dan toch afscheid moeten nemen van de atmosferische Ferrari's, laat het dan maar met deze machine zijn. Hij gaat van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden, bereikt een top van 340 km/u en doet dit alles onder begeleiding van een soundtrack die niet voor aardse oren bestemd kan zijn. Hebben? Vette pech, hij is al uitverkocht, maar je vindt het vast niet erg om er toch over te lezen.

Nog lang niet uitverkocht is de vernieuwde Porsche 911 die, inderdaad, een paar turbo's aan boord heeft. Is dat zo rampzalig? Nee, zeggen wij, want hij gaat nog harder dan ie al deed en hij klinkt nog steeds best rauw. Mag het extremer, wat dacht je dan van de Lamborghini Aventador SV Roadster? We testen een diepblauwe uitvoering in de woestijn (hij heeft immers vierwielaandrijving) en weten even niet meer hoe we het hebben.

Vind je een V12 ouderwets? Dan zul je de nieuwe Honda NSX vast op prijs stellen, of onze eerste praktijktest van Toyota's waterstofauto-voor-de-mensen, de Mirai. Er komt vuurwerk aan te pas, en rallyrijden. Verder heeft dit nummer van TopGear een licht Frans thema: we proberen de bizarre Peugeot 308 R Hybrid, de extreme Renault R.S. 01 en een stel oude krakende karretjes die aan de voet stonden van het door ons zo geliefde hot hatch-segment.

Daarnaast reden we deze maand onder andere met de Bentley Bentayga, de McLaren 570S, de Renault Clio RS Trophy, de Audi S8 Plus, de Mazda MX-5, de Lexus RX en de nieuwe Renault Mégane GT. We hebben verhalen voor je over Steve McQueen, zelfrijdende auto's en vechtende robots, onze huiscolumnisten Ronald Giphart en Robert Doornbos doen hun ding en qua dik vet nieuws gaan we onder andere dieper in op de McLaren 675LT Spider, de aankomende BMW i8 Roadster en de gloednieuwe Mercedes E-klasse.

Oh ja, en als jij een van die mensen bent die al tijden met de prangende vraag rondlopen wat er gebeurt als je de nieuwe Jaguar F-Pace door een looping probeert te rijden: daarop geven we je deze maand het antwoord.

Rennen dus: naar de winkel of naar je nieuwe brievenbus, want het februarinummer van TopGear is uit! Meer info vind je hier, jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Advertentie