Zeg niet dat wij je niet met een knal het voorjaar in sturen: het maartnummer van TopGear is uit! En als we zeggen dat het bol staat van het mooiste, heetste, meest begerenswaardige spul op vier én op twee wielen, overdrijven we niet.

Om te beginnen is dit traditioneel het moment voor onze jaarlijkse TopGear Motorspecial, waarin we de highlights van het komende motorseizoen voor je uitlichten. Lees alles over de nieuwste sport- en plezier-bikes, de ruigste adventure-fietsen en de hardst glimmende choppergevallen. Daarnaast hebben we er eentje voor je uitgelicht door 'm te testen (in ijzelige omstandigheden, maar toch): de Yamaha R1.

Maar natuurlijk vinden we ook deze maand auto's nog net even iets belangrijker. Daarom zetten we de nieuwe Porsche 911 Carrera S – met z'n veelbesproken turbomotor – tegenover twee rivalen van BMW en Jaguar, namelijk de i8 en de F-type R. Daarnaast gaan we dieper in op BMW's aankomende i8 Spyder, vergelijken we de twee onbetwiste autosportkampioenen van vorig jaar – de Porsche 919 Hybrid Le Mans-winnaar en de Mercedes W06 van Lewis Hamilton – en rijden we eindelijk in de heetste hot hatch van het moment: de Ford Focus RS. En, omdat we toch bezig waren, in enkele van z'n illustere voorgangers.

We gingen met een McLaren 675LT, een Porsche 911 GT3 RS en een Lamborghini Aventador SV op pad om de smalste en moeilijkst begaanbare wegen van het Verenigd Koninkrijk te vinden. Waarom? Om te kijken of deze supercars ze aankonden. We vegen met een Tesla Model S – en niet zomaar eentje: de P90D met Ludicrous Mode – over een sneeuwvlakte in Oostenrijk. En we kijken welke van twee dikke zakendiesels we zouden kiezen: de BMW 535d of de Jaguar XF 3.0d S.

Verder rijden we met de Lamborghini Huracán LP580-2, de eerste achterwielaangedreven Lambo sinds de Gallardo Balboni. We proberen de nieuwe Kia Sportage, de Lexus RC 300h, een Audi RS6 met 760 pk en de twee nieuwe plug-in BMW's: de 330e en 225xe Active Tourer. Ook hebben we een uitgebreid interview met Daniel Ricciardo en gaan we dieper in op het fenomeen crashtestdummy. We weten dat je je altijd afvroeg hoe het nou daarmee zat.

Kortom: alweer genoeg reden om snel naar de winkel of naar je brievenbus te rennen en er de nieuwe TopGear Magazine weg te grissen. Meer info vind je hier, jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie