De laatste TopGear Magazine van het jaar is uit, en we hebben meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om ‘m helemaal vól te proppen met zo veel mogelijk prachtig leesmateriaal!

Zo is er bijvoorbeeld de reportage met de Ferrari 458 Spider, de dakloze evenknie van onze Auto van het Jaar 2009. We rijden ‘m in Italië, op Italiaanse slingerwegen, met een blond Italiaans fotomodel met lange benen erbij. Dat resulteert in een kennismaking met de Italiaanse politie, die in Lotus Elises blijkt te rijden – dus besteden we daar ook meteen maar even aandacht aan.

De Citroën DS5 is een van de opvallendste auto’s van het afgelopen jaar, en hij heeft maar één doel: vele graantjes wegpikken bij de Duitse heersers in de luxe middenklasse. We bekijken of hij daarvoor voldoende in huis heeft. Een andere belangrijke nieuwe auto is de Honda Civic, die er nu eens niet uitziet alsof ie van Mars komt; maar maakt dat ‘m niet eigenlijk wat alledaags? We zoeken het uit.

Deze maand lees je ook deel 1 van ons avontuur door Zuid-Amerika met een Kia Sportage. De dappere Almeerse tractor worstelt zich door het Amazonegebied, en doet ons daarbij versteld staan. Ook jagen we een Ford F-150 Raptor – zo’n allemachtig grote offroad-pickup – door de smerige Nederlandse klei. En we gaan op bezoek bij een stel Libische rebellen.

De 79-jarige GM-topman Bob Lutz is niet zomaar een topman. Men noemt hem ‘Maximum Bob’, en dat is niet voor niets: we houden een interview met hem terwijl we achter hem op een schietstoel zitten, in een straaljager die door hem wordt bestuurd. We zetten twee bijzonder hete hatchbackjes tegenover elkaar: de Abarth 695 Tributo Ferrari en de Opel Corsa Nürburgring Edition. Lekker spelen.

We rijden ook nog eens in de Chevrolet Camaro Convertible, de BMW M5, de Audi S8, twee Lancia’s, de Mercedes B-klasse, de nieuwe Opel Zafira Tourer, de Renault Laguna Coupé Monaco GP en de Suzuki Swift Sport. Ook bekijken we de gloedjenieuwe BMW 3-serie van dichtbij in een fotostudio, lees je alles over de nieuwste geurtjes en crême’pjes in onze cosmeticaspecial, en staan we stil bij het overlijden van de Britse Indy-coureur Dan Wheldon.

Dat en nog veel meer lees je in de nieuwe TopGear Magazine, nummer 78, van december 2011. Ren dus naar je winkel of je brievenbus en maak ‘m soldaat! Meer info vind je hier, abonneren doe je daar.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie