Een dagje eerder dan gebruikelijk – want het is donderdag Hemelvaartsdag – maar hier is ie dan: de nieuwe TopGear! En ook deze maand hebben we weer een hoop lekkers voor je.

Wat dacht je van de SRT Viper? We nemen het nieuwe addergebroed uit Detroit onder de loep en komen er achter dat we best wel heel erg staan te popelen om ermee te gaan rijden. Net als met de Citroën Numéro 9, hoewel we daar eigenlijk het liefste achterin zouden zitten. Of liggen. Voor onze cabriospecial trappen we het gas diep in van de snelste open auto aller tijden: de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Met grote teststickers erop voor een extra dramatisch effect. Daarnaast vertellen we je welke cabrio’s je – los van die Bugatti natuurlijk – zou moeten kopen. En welke juist niet.

Al sinds we de eerste plaatjes zagen, zijn we gefascineerd door de Nissan Deltawing: de vreemd gevormde racer waarmee de Japanners dit jaar aan de 24 uur van Le Mans gaan meedoen. Voor spek en bonen, maar toch; er moeten wel testkilometers gemaakt worden, en daar waren wij bij. In hetzelfde kader van vreemde voertuigen proberen we er twee met slechts drie wielen: de nostalgisch bijzonder verantwoorde Morgan 3Wheeler en de enorme Nederlandse Courage Trike. Met een dieselmotor.

Auto’s waaraan alles klopt: hoe veel zijn er daarvan te vinden? Niet veel. Toch vonden we er drie, en zetten we ze tegenover elkaar: de Porsche 911 Carrera S, de Jaguar XKR-S en de Nissan GT-R.

We bekijken de Lamborghini Urus – de nieuwe Italiaanse concept-SUV – van dichtbij. Een van onze redacteuren haalde z’n racelicentie op Zandvoort, en beschrijft hoe zoiets er precies aan toe gaat. We brengen een bezoekje aan het Enzo-museum in Italië: da’s ontzettend de moeite waard, kunnen we je vast verklappen. En voor onze Drives-rubriek reden we met een aantal geweldige nieuwe auto’s. Zoals de Chevrolet Camaro ZL1. En de Morgan Aero Coupé, de nieuwe Porsche Boxster S en Panamera GTS, de Audi S6 Avant en S7 Sportback. En de Mercedes SL63 AMG. En de vernieuwde Nissan GT-R. Maar ook met de nieuwe Ford Focus 1.0 EcoBoost met 14 procent bijtelling, en met de Fisker Karma Ecosport. En zo nog allerlei interessants.

Je ziet het: dit is weer een TopGear die je niet mag missen. Plunder dus snel de dichtstbijzijnde tijdschriftenzaak of bel het postbedrijf waar die bezorger nou toch blijft. Meer info vind je hier, jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie