Het is weer dat moment van de maand waarop de benzine in je bloed een tikje omhoog gaat in octaangetal: de nieuwe TopGear Magazine is uit!

Bij de coverstory van deze maand hoeven we je weinig uit te leggen. Het is The Stig, in de allerheetste Lotus die ooit uit Engeland is komen rollen. De Evora GTE is klein, laag en licht, maar wel 450 pk sterk en 270 km/u snel. Hij is volgehangen met spoilers en splitters. Als een enorme koolstofvezel bij weet ie je te steken en hysterisch te laten gillen. Van plezier, dat wel.

Een heel ander soort gil zul je slaken bij het zien van de Dartz Prombron. De wat? De Dartz Prombron. Spreek dat maar een paar keer achter elkaar uit en let op hoe raar mensen je aankijken. Dit SUV-vormige symbool van nieuw-Russische overdaad is (in vergulde vorm nog wel) te zien in de nieuwe film The Dictator. Reden genoeg voor ons om een ritje in het monsterlijke apparaat te maken. Samen met Admiraal-Generaal Aladeen, opperste leider van Wadiya, en zijn baard.

Victoria Beckham bemoeide zich tegen een Range Rover Evoque aan. Daar kun je om lachen – deden wij eerst ook – maar een blik op deze extra speciale Evoque zal je al snel doen verstommen. We gingen langs bij Wolf Zimmerman, ontwerper bij Lotus, om het over de nieuwe Esprit te hebben. We organiseerden een paar vergelijkingstesten met belangrijke vragen. Zoals: wat is beter, een Mini Coupé, een Audi TT of een Peugeot RCZ? En: hoe verhoudt de BMW 3-serie zich tot auto’s van hetzelfde formaat die nu eens niet van Mercedes of Audi zijn?

James May gaat op bezoek bij Gordon Murray, groot technoloog, ontwerper van de legendarische McLaren F1 en tegenwoordig bedenker van minuscule stadsautootjes. Richard rijdt in een van dé supercars van de jaren ’90, de Honda NSX. We vergezellen Tom Coronel naar de WTCC-races op de Salzburgring. Samen met zoon Jacques herdenken we autosportlegende Gilles Villeneuve, dertig jaar naar zijn dood tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België.

Rijtesten? Daar hebben we er onbehoorlijk veel van deze maand. Wat dacht je van de BMW 640i Gran Coupé, de Bentley Continental GTC V8 en de Audi A3? De Ferrari California, de Toyota GT 86 en, jawel, de Dacia Lodgy?

Nog meer? De Toyota Prius Wagon, de Infiniti FX50 S en een elektrische Ford Focus. Citroën DS5 Hybrid, Kia Ceed, Toyota Yaris Full Hybrid. En dan hebben we ze nog niet allemaal gehad. Afijn, je snapt ‘m: we hebben weer veel, heel veel kilometers gemaakt voor jouw lering ende vermaeck.

Uiteraard barst deze editie van TopGear uit zijn voegen van nog méér dan dit alles. Dus haast je naar de winkel of plunder je brievenbus! Meer info vind je hier, jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie