Het novembernummer van TopGear Magazine is uit, en we hebben ook deze maand weer een flinke hoeveelheid schitterend kijk- en leesvoer voor je! Te beginnen met een overzicht van het grootste nieuws van de autoshow van Parijs, zoals de Porsche Panamera Sport Turismo, de BMW Concept Active Tourer en de Audi Crossline Coupé Concept. Daarnaast hebben we deze maand een overzicht van de twintig meest onverzettelijke SUV’s en crossovers, plus een uitgebreide klokjesspecial – met extra aandacht voor de Nederlandse tophorlogemaker Christiaan van der Klaauw.

Twee Britse blikvangers sieren onze cover en beslaan vele pagina’s: de McLaren P1 en de Jaguar F-type, sterren van Parijs, veroveraars van harten van supercar- en sportautoliefhebbers. De P1 is een oerkrachtig en knaloranje beest dat zijn pijlen nu al op de opvolger van de Ferrari Enzo gericht heeft. Hij barst van de moderne technieken en materialen en fascineert door zijn ontwerp en filosofie. Het beste wat McLaren ooit op de weg zette? Beter dan de F1? In ieder geval volgt hij nauwkeurig in diens voetsporen om de meest verpletterend goede supercar van het moment te worden.

De Jaguar F-type is van een ongekende schoonheid. We zagen ‘m in Parijs in the flesh en moesten daarna even op een bankje tot onszelf komen. Hij is schitterend, betoverend, en komt er met supercharged V6- en V8-motoren. We kunnen niet wachten om hem te beleven.

Er zijn op dit moment vele hete hatchbacks op de markt, maar wij pakten de vier brutaalste bij hun lurven en joegen ze over een circuit. De Ford Focus ST, Renault Mégane RS, Volkswagen Golf GTI en Opel Astra OPC hebben een hele kluif aan elkaar. Er werd gebruld, gegumd en… gesprongen. En er was aan het eind van de dag een winnaar.

De Peugeot Onyx is een conceptcar van een sterk staaltje design dat Peugeot al in tijden niet heeft laten zien. In deze editie van TopGear bewonderen we zijn (of haar?) rondingen uitvoerig. We brengen een bezoek aan de Goodwood Revival, een van de belangrijkste historische motorsportevenementen ter wereld, en hebben daar de tijd van ons leven. Ook interviewen we een van onze all-time helden, Alex Zanardi, de succesvolle coureur die bij een ongeluk beide benen verloor, toch weer plaatsnam achter het stuur en afgelopen zomer, in een ongekend schouwspel van doorzettingsvermogen, dubbel goud pakte op de Paralympics.

We reden met de adembenemende Mercedes CLS Shooting Brake, en wel in de gehoorbenemende 63 AMG-uitvoering, en we maakten de eerste kilometers met misschien wel de belangrijkste nieuwkomer op de Europese automarkt: de Volkswagen Golf VII. Ook nieuw en ook heel belangrijk: de nieuwe Renault Clio, die we als vermakelijke turbo-driecilinder instapversie probeerden. De nieuwe Mazda 6 Sportbreak reden we eveneens, net als de Hyundai Veloster Turbo, de Volvo S60 Polestar, de wagon-versies van de Kia/Hyundai Ceed/i30 en de nieuwe Seat Toledo. En nog veel meer.

Maar dat is nog niet alles. Het nieuwe TopGear-seizoen mag dan pas begin 2013 op tv komen, we hebben nu al een verrassing voor je. Op maandagavond 29 oktober om 22:00 uur wordt op BBC2 namelijk een geheel nieuwe TopGear-aflevering uitgezonden, met in de hoofdrol Richard Hammond en de mooiste, meest bizarre, meest indrukwekkende James Bond-auto’s die de afgelopen 50 jaar het witte doek sierden. Precies op tijd voor de release van de nieuwste Bond-film, Skyfall, op 1 november. Lees alles over Richards bevindingen in ons magazine, en zorg dat je de 29e voor de buis zit! (Let op: in het magazine staat dat de uitzending op zondag 28 oktober plaatsvindt – dit is onlangs door de BBC gewijzigd. 29 oktober dus!)

De nieuwe TopGear Magazine ligt nu in de winkel, en als je abonnee bent, waarschijnlijk ook al in je brievenbus. Haal ‘m snel! Meer info vind je hier, jezelf (of een ander) op een abonnement trakteren – inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze – doe je daar.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie