We zijn alweer bij de laatste TopGear van 2012 aanbeland: ons decembernummer is uit, en zoals je in een feestmaand mag verwachten, staat het weer tjokvol met de meest begerenswaardige auto’s van het moment. Dat niet alleen: je krijgt er van ons een cadeautje bij, in de vorm van een dvd met de eerste paar afleveringen uit het meest recente TopGear-seizoen, nummer 18. Lekkerrr!

Pak je de nieuwe TopGear erbij, dan zal je oog eerst en vooral op de schreeuwend gele McLaren vallen die we op de cover hebben geparkeerd. Dit is niet zomaar een McLaren; het is de nieuwe Spider. The Stig kan zijn ‘handen’ er niet van afhouden en zoekt uit of deze open 12C net zo’n geniale supercar is als zijn dichte broertje. Hoe hij dat doet? Vooral door veel rubber te verbranden, natuurlijk.

Over McLarens gesproken, het merk deelde onlangs een wel héél apart nieuw model met de wereld: de X-1. Alleen is het niet echt een nieuw model. Het is een one-off van McLaren Special Operations, gemaakt in opdracht van een vermogend iemand die graag in iets bijzonders wilde rijden. Voor deze persoon zijn nieuwe aanwinst in ontvangst mag nemen, gaan wij de X-1 eerst eens van dichtbij bekijken. Dat is bijzonder. Zo vaak komt het immers niet voor dat je oog in oog staat met een auto wiens ontwerpers geïnspireerd raakten door – en dit is geen grap – een aubergine.

Nog zo’n uniek ontwerp: de Nissan Deltawing. Je zag ‘m al in actie komen in verschillende races, waaronder de 24 Uur van Le Mans. Het ging ‘m niet bepaald voor de wind. Maar inmiddels is hij gerepareerd, en krijgen wij de kans om er een rondje mee te sturen. Ook maken we de eerste kilometers in de nieuwe SRT Viper, de opvolger van de Dodge Viper, maar dan een stuk verfijnder en 21e-eeuwser. En nóg sneller.

We haken aan bij Amerikaanse mariniers in Afghanistan, en reizen met ze mee van Kaboel naar Kandahar, waarbij we vooral oog hebben voor het bijzondere materieel waarin ze zich verplaatsen. We besteden aandacht aan de Curiosity Rover, die momenteel rondtoert op Mars, en gingen op bezoek bij de meest atypische Porsche-verzamelaar ter wereld, Magnus Walker.

We praten met Leonardo DiCaprio, die naast een wereldberoemd acteur ook milieuactivist is, én investeerder in het merk Fisker. We zetten de snelste Porsche Boxster en Mercedes SLK – respectievelijk de S en de 55 AMG – naast elkaar. Bovenal gaan we naar IJsland, waar we de geheel nieuwe Range Rover op alle mogelijke ondergronden proberen. Wát een auto.

Verder rijden we met een paar auto’s van vreemde Engelse tuners: de Twisted P10 Red Edition (op basis van een Defender) en de Range Rover Sport Overfinch GTS-X. We nemen plaats in de nieuwe Porsche 911 Carrera 4S, en in de opgefriste Audi R8 V10 Plus – twee heerlijke én 4WD-veilige stuurmachines. We proberen de Cadillac ATS, die nu eindelijk eens serieus de aanval op de Duitsers weet te openen. Ook de Opel Mokka, Fiat Panda 4×4, Porsche Cayenne S Diesel en Alpina B3 GT3 ontkomen deze maand niet aan ons.

Natuurlijk is dit nog lang niet alles wat je in de nieuwe TopGear Magazine kunt vinden. We noemen een verslag van onze abonnee-kartdag, een cosmeticaspecial vol met de lekkerste geurtjes, columns van Clarkson, Hammond, May en Robert Doornbos, én het laatste nieuws over onder andere de Aston Martin Vanquish.

Haast je dus naar de winkel of houd je brievenbus nauwlettend in de gaten. Meer info vind je hier, een abonnement afsluiten – voor jezelf of voor iemand anders – doe je daar. Veel plezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie