Het maartnummer van TopGear Magazine ligt nu in de winkel! Met onder andere een uitgebreid artikel van Jeremy over wat volgens hem de beste auto ooit is: de Lexus LFA.

Come again? Ja, inderdaad: Clarkson beweert dat de beste auto waarin hij in zijn gehele loopbaan heeft gereden een Lexus is. Je las er al eerder over in zijn column en zag hem er lyrisch over brabbelen tijdens de recente TopGear-roadtrip door de VS, die onlangs op de BBC werd uitgezonden. Nu zie je hem er in een uitgebreid artikel mee door de sneeuw schuiven, nog altijd jubelend en grijnzend van oor tot oor. Bepaal zelf of hij gek is geworden.

Ook de Maserati Quattroporte wordt deze maand door ons onderworpen aan een test in de sneeuw. Maar niet zozeer om te glijden. Meer om te kijken of hij zich nu eindelijk kan meten met de Duitse sedans die al sinds jaar en dag met de scepter zwaaien in het vierdeurs topsegment. Hij heeft in ieder geval één ding die die auto's niet of slechts heel zelden hebben: een ziel.

Daarover gesproken: we hebben deze maand een lijstje voor je opgesteld met automobiele iconen, auto's die zich volgens ons onderscheiden omdat we zeker weten dat ze een ziel hebben. Auto's als de originele Dodge Viper, de Fiat Panda 4×4 en de Morgan 3Wheeler, die emoties bij je oproepen – of het nou positieve of negatieve zijn. Omdat smaak heel persoonlijk is, staat het je natuurlijk vrij om het met onze keuzes oneens te zijn. Sterker nog, we hopen dat je het met ons oneens bent. En dat je ons dan laat weten, op deze pagina, welke auto volgens jou dan wél een plaats in de lijst verdient. Geef ons je feedback, wie weet doen we er dan wel iets mee…

Nog zo'n grote jongen met een klein hartje: de Chevrolet Corvette. In Detroit werd onlangs een geheel nieuwe generatie van deze klassieke Amerikaanse topsporter onthuld, met nog steeds een heel erg krachtige motor en nog steeds een heel erg plastic carrosserie. Maar ook met een lichter frame, meer geavanceerde technieken en een eindeloos verbeterd interieur. Lees er alles over.

Wat we nog meer uitspookten? We waren getuige van de 24 uur van Dubai, een slopende race in the middle of nowhere met ongeveer evenveel bezoekers als een gemiddeld kinderfeestje. Het was een hele ervaring. We zetten de nieuwe Opel Adam tegenover de auto die hij graag zou willen zijn: de Fiat 500. Welke is de hippere supermini? We rijden met een herboren Ford Bronco, zo'n hoog offroad-geval van hetzelfde soort staal als treinrails, en we worden een beetje verliefd. We verkennen de mooiste wegen van Engeland met een Audi RS4 Avant. We voeren een goed gesprek met motorheld Valentino Rossi. En met pijn in ons hart zeggen we vaarwel tegen de Subaru WRX: rallyicoon, 4WD-boegbeeld, alleskunner.

We braken een aantal records, gewoon omdat we daar zin in hadden. We hebben een motorspecial voor je, met een overzicht van de belangrijkste nieuwe fietsen voor 2013. We besteden aandacht aan de geheel nieuwe Lexus IS, de magnifieke Mercedes CLA en de ongeduldig makende Honda NSX. We rijden onder andere met de nieuwe (ja, echt) Aston Martin DB9, Seat Ibiza Cupra, Skoda Octavia, Mercedes CLS 500 Shooting Brake, Ford Kuga en Nissan Juke Nismo.

Dat, en nog veel en veel meer. Zorg dus dat je snel een exemplaar van TopGear nummer 93 bemachtigt, en ga met goed leesvoer het voorjaar in. Meer info vind je hier; jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Veel plezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie