Jazeker, daar is ie weer: de nieuwe TopGear! Nu we meer dan vijf jaar bestaan zijn we natuurlijk een beetje volwassen geworden, en dat zie je meteen terug aan onze cover: daarop gaat The Stig volop dwars met de Ferrari 599 GTO. Ja, onze met de helm geboren vriend voelt Ferrari’s nieuwste en wreedste uitgebreid aan de tand. Een primeur!

Naar aanleiding van deze beestachtige reportage, vroegen we aan Clarkson, Hammond en May wat eigenlijk hun favoriete ‘monsters’ zijn. Welke auto’s zijn zo onbeschoft dat ze je levend zouden kunnen verslinden? De drie heren hebben elk een behoorlijk aparte voorkeur, zo blijkt.

Je wilt nog meer snelle auto’s? Prima, wat dacht je van de Gillet Vertigo 5? Nee, het is geen scheermes, maar een volbloed Belgische sportwagen uit de donkere bossen van Wallonië. Al twee jaar geleden onthuld, dus shame on you als je ‘m niet kent. De sleutelwoorden: polyester, een Maserati V8-motor, achterwielaandrijving en een gewicht van 900 kg. Dat gaat heel hard en klinkt heel mooi, kunnen we je melden.

In Australië zijn twee mannen zo gek geweest om de Tumbler van Batman na te maken. Nee, niet op schaal; op volledige grootte, rijdend, bulderend, the real thing. En dat alleen op basis van een Batman-dvd en een paar fotootjes. Het duurde vier jaar en kostte bijna twee ton, maar nu is ie er ook. En wij rijden ermee. Nou ja, rijden…

Verder gaan we op bezoek bij een monstertruckrace, en bij de slopende 24 uur van de Nürburgring. We verbazen ons over de overweldigende Bugatti Galibier, en laten onze redactie-Jag inpakken in matgrijs folie. We rijden ons suf met de Bentley Mulsanne, de Volvo S60 en de Saab 9-5. Ook de Honda CR-Z, de Toyota Auris Hybrid, de Renault Mégane CC en de Mitsubishi ASX komen uitgebreid aan bod.

Genoeg dus om je weer een maandje op weg te helpen. Meer info vind je hier. Mis TopGear nummer 61 niet!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie