De laptops zijn dichtgeklapt, het kantoor zit op slot en de gehele redactie ligt in bed bij te komen, want het is weer zo ver: de nieuwe TopGear is uit! Deze maand besteden we eerst en vooral aandacht aan de opvolger van de legendarische Pagani Zonda: de Huaaiyrwia. Hoeiaawyrza. Sorry: Huayra.

Na 46 verschillende varianten van de Zonda heeft Pagani schoon schip gemaakt: de Huayra is geheel nieuw, al is het duidelijk een verhaal van evolutie in plaats van revolutie. Geeft niks: zoals je mag verwachten van een handgemaakt Italiaans raspaardje met een beukend Duits twaalfcilinderhart, is de Huayra niets minder dan adembenemend, zoals we je op een paginaatje of twaalf laten zien.

Porsche toonde op de autoshow van Detroit een dichte raceversie van de bekende 918 conceptcar. Het beestje werd RSR gedoopt, en het is niet zomaar een verlaagde en gestreepte versie van het origineel. Door middel van een vliegwielaccumulator hergebruikt deze Porsche de kinetische energie die normaal gezien verloren gaat bij het remmen om gedurende acht seconden een boost van 200 pk te genereren. Technisch geneuzel? Klopt. Maar hij gaat hárd, en hij ziet er gaaf uit, vind je ook niet?

Binnenkort in een nieuwe TopGear-aflevering op de BBC, nu al in ons magazine: een dubbeltest tussen twee legendes waar de huidige generatie supercars veel aan te danken heeft. Op ons circuit nemen de Ferrari F40 en de Porsche 959 het tegen elkaar op, net als vroeger op jouw slaapkamermuur. Ga er maar vast voor zitten: je jongensdromen worden werkelijkheid.

We rijden in de Rizk DBR2, een moderne remake van een oude Aston Martin waarin we een ware cultuurschok krijgen. We zetten de snelste Alfa Romeo Giulietta tegenover de snelste Renault Mégane. We zoeken uit hoe goed de Skoda Fabia RS écht is op een van de meest veeleisende wegen van Engeland. We sturen een Peel P50 – je weet wel, dat eitje op wielen waar Jeremy ooit in reed – door een supermarkt in de Verenigde Staten. En we besteden uitgebreid aandacht aan Nederlands eigen vierdeurs, vierzits cabrio-supercar: de Savage Rivale.

Onze huis-Jiskefetter Michiel Romeyn is gek op skelters met bromfietsmotoren, dus zetten we hem in een echte wedstrijdkart. Ondertussen rijden we zelf in de nieuwe Ford Focus, de Peugeot 508, de Volkswagen Jetta en spannend spul als de Dodge Challenger SRT8 en de Mercedes CLS63 AMG. We vertellen je alles over de nieuwste Ferrari – de vierzits FF – en we besteden aardig wat pagina’s aan onze motorspecial. Dat gaat over die wiebeldingen op twee wielen, weet je wel.

Natuurlijk is dit nog niet alles wat je in de nieuwste TopGear kunt lezen. Spoed je dus naar de winkel of check meteen je brievenbus, en ga eindeloos veel wijzer (?) je weekend in. Meer info vind je hier.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie