Sprint naar de winkel of naar je brievenbus, want het aprilnummer van TopGear Magazine is uit!

Naast het belangrijkste nieuws van de autosalon van Genève besteden we deze maand eerst en vooral aandacht aan de langverwachte-en-toch-gekomen McLaren MP4-12C, de nieuwe supercar van het merk dat dat segment ooit volledig op z’n kop zette met de beroemde F1. Om uit te vinden of hun nieuwe scheurijzer ook zo denderend goed is, zetten we Clarkson achter het stuur. Oh, en Jenson Button – die heeft iets met McLaren – rijdt er ook even een rondje in.

Er komen deze maand ook aardig wat Ferrari’s langs. Als eerste buitenstaander nam een redacteur van TopGear Magazine plaats achter het stuur van de nieuwe FF, toen deze nog in camouflageverpakking op de poolcirkel rondstoof. En als eerste persoon ooit maakte hij ‘m stuk. Daarnaast gaan we het circuit op met de nu al roemruchte Ferrari P4/5 Competizione van Jim Glickenhaus; en omdat we de sleutels toch in handen hadden, gaven we ze meteen maar even aan ex-F1-coureur Mika Salo.

Omdat zowel Aston Martin als Porsche aangescherpte, licht uitgeklede versies van hun auto’s hebben gebouwd, zetten wij ze naast elkaar. Om er achter te komen dat de V8 Vantage N420 en de 911 Carrera GTS zo verschillend zijn dat elke vergelijking zinloos is. Maar wel enorm leuk, natuurlijk.

Henrik Fisker tekende ooit Aston Martins en de BMW Z8, maar houdt zich de laatste tijd bezig met het maken van zijn eigen plug-in hybride luxe sportsedans. De Fisker Karma is klaar, en wij reden erin. Ook plaatsten we The Stig achter het stuur van vier van de goedkoopste auto’s die je op dit moment kunt kopen: de Chevrolet Spark, Renault Twingo, Hyundai i10 en Suzuki Alto. Waarom? Omdat die karretjes verdomd leuk kunnen zijn, daarom.

In onze vreemde-eendentest deze maand hebben we een Ford S-Max met 240 pk – daarmee rijd je menig hot hatch er uit – en een super-de-luxe BMW X1 xDrive23d. We hebben een fashion special voor je, met alles van broeken tot horloges waarmee je de lente door kunt komen. Voor de Nederlanders die eraan denken om de racerij in te gaan, hebben we een uitvoerige gids samengesteld met tips en een overzicht van de verschillende klassen in ons land.

De Maserati GranTurismo MC Stradale voert deze maand onze rijtestenrubriek aan. We zijn er nog van aan het nagenieten. Ook reden we met de nagelnieuwe Audi A6, de Honda Jazz Hybrid – wellicht belangrijk voor je oma – de Chrysler 300C – wellicht belangrijk als je graag een Lancia wilt – en met de SsangYong Korando. Waarom dat belangrijk is, weten we niet. Ook proberen we de Volkswagen XL1; dat lijkt misschien een bespottelijk autootje, maar kijk niet raar op als jij er over een paar jaar in rondrijdt. Hij verbruikt namelijk nog geen liter diesel per 100 kilometer.

Uiteraard is dit nog lang niet alles wat je in TopGear nummer 70 kunt lezen. Opschieten dus: stel je exemplaar veilig, voor iemand anders of je opgefokte hond ermee aan de haal gaat. Ben je nog geen abonnee? Kijk hier voor onze nieuwste acties!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie