Neem de rest van de week maar vrij, want de nieuwe TopGear is weer uit! Deze keer smijten we niet alleen een hoop interessante artikelen jouw kant op, maar ook een klein dun TopGear-dvd’tje genaamd ‘Auto’s met een ziel’. Hierop vind je drie klassieke items uit de tv-serie: de goedkope-oude-ranzige-Alfa Romeo Challenge, onze film over Lancia en waarom dat het beste automerk ooit is, en Jeremy’s test van de Ferrari 458 Italia. Genieten dus, dat mooie weer kan wel even wachten!

Maar liefst 10 procent van ons blad gaat deze maand over Ferrari. Dat is volkomen terecht, als je het ons vraagt. We reden namelijk met de unieke vierzits superhatchback die FF heet, door een koude, glibberige maar prachtige omgeving. We hebben het nog overleefd ook, want het ding heeft – hoe on-Ferrari -vierwielaandrijving. Daarnaast mochten we, als enig magazine ter wereld, proeven van de gelimiteerde SA Aperta. Deze ode aan Pininfarina, gebouwd ter ere van hun tachtigste verjaardag, is een mix van de Ferrari 599 GTB, 599 GTO en 599XX racer. En dan zonder dak. Heilig.

Omdat we toch bezig waren, hebben we meteen de Lamborghini Aventador aan een nadere inspectie onderworpen. Deze nieuwe topper van Lambo maakt al indruk als je hem op een minuscuul, korzelig internetplaatje bekijkt; laat staan als je ‘m in het echt ziet. Het ding is overweldigend, imponerend en volslagen maf. Precies zoals een Lambo hoort te zijn.

Voor een goede dosis tegenwicht reden we ook met iets volledig onvergelijkbaars: de Ford Mustang Boss 302. Een legendarische naam voor een legendarische auto, want dit monster uit Detroit heeft nu eens niet alléén maar veel pk’s. Nee, er is ook over het onderstel, de remmen en de besturing nagedacht. Het gevolg is een van de meest bijzondere Mustangs die we ooit gezien hebben.

We zetten twee opvallende premiumsedancoupés naast elkaar: de één vond het segment zo’n beetje uit, de ander doet er nu een serieuze gooi naar om de leiding over te nemen. Ja, we hebben het over de Mercedes CLS en de Audi A7. Wie er als winnaar uit de bus komt, lees je in deze TopGear. Oh, en mocht je je hetzelfde afvragen op het gebied van goedkope cabrio’s, dan hebben we ook daarop een antwoord: we vergelijken de Fiat 500C en de Renault Wind met elkaar.

Verder nemen we een kijkje bij het WRC bij de koude en besneeuwde rally van Zweden. We knallen met een Audi S5 Sportback door Frankrijk en geven je daarbij de nodige reistips. We hebben weer een horlogespecial voor je geregeld, met de nieuwste klokjes uit alle prijscategorieën zodat je weer op de hoogte bent waaraan je je spaargeld binnenkort precies gaat uitgeven. We besteden aandacht aan de meest schitterende Alfa Romeo die we in tijden hebben gezien, de 4C Concept, en we rijden met de Aston Martin Virage, de Vauxhall VXR8, de Mercedes SLK, de gefacelifte Peugeot 308 en natuurlijk de Audi RS3.

En weet je wat? Er staat nog veel, véél meer in dit nieuwste TopGear-nummer. Spoed je dus naar de winkel of sloop ‘m uit je brievenbus! Meer info vind je hier.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie