Ze hebben bij Veronica wat goed te maken na al dat gevoetbal, en dat weten ze. Daarom zenden ze deze week niet alleen op vrijdag, maar ook op donderdag een dubbele aflevering van TopGear uit. Specials nog wel, én de eerste aflevering van het nieuwste seizoen. Tof!

Donderdagavond om 20.30 uur zie je de Bolivia Special, waarin onze drie vrienden in het regenwoud belanden met een stel aftandse 4×4’s. Hilarisch natuurlijk, maar misschien nog wel hilarischer is de Vietnam Special die om 22.10 uur volgt. Hierin proberen de heren op brommers van het zuiden naar het noorden van Vietnam te rijden. Ja, ook Clarkson, die een natuurlijk afschuw heeft tegen alles met minder dan vier wielen.

Vrijdagavond om 20.20 uur krijg je nog een derde special voor je kiezen: die uit Botswana, bekend van Hammonds geliefde Oliver-Kadettje en Jeremy’s gestripte Lancia Beta. Om 21.25 uur is het dan zo ver: mocht je seizoen 17 nog niet op de BBC gezien hebben, dan kun je nu de nieuwste TopGear-uitzendingen bij Veronica kijken. In aflevering 1 zie je onder andere de door ons zo geliefde BMW 1M Coupé en de Marauder langskomen (een roze tank met Richard er in, ergens), en natuurlijk Jeremy’s volledig uit de hand gelopen eerbetoon aan de Jaguar E-Type.

Zaterdagavond kun je bij de BBC terecht voor een TopGear-herhaling. Om 21.00 op BBC3 zie je aflevering 6 uit seizoen 15, waarin teruggeblikt wordt op de nobele Britse roadster van weleer… Door naar een stel aftandse, verlaten fabrieken af te reizen. Veel belangrijker nog: Jeremy rijdt in de Ferrari 458 Italia!

Zondagavond sluit BBC2 je weekend af met aflevering 5 uit seizoen 15, om 21.15 uur. Dit is de veelbesproken aflevering met Tom Cruise en Cameron Diaz in de schappelijk geprijsde auto. Verder racet Richard tegen wat knullen op sneeuwscooters, zet James een (kortstondig) snelheidsrecord in de Bugatti Veyron Super Sport, en besteedt Jeremy aandacht aan de verongelukte F1-legende Ayrton Senna, die in het jaar van de uitzending 50 zou zijn geworden.

Wil je geen minuut van TopGear op je tv missen? Hou dan deze pagina in de gaten voor de uitzendmomenten. Goed weekend!

Reacties