Deze week de laatste reguliere aflevering van het negentiende seizoen van TopGear – volgende week en de week daarna zie je enkel nog de tweedelige 'Kerstspecial' (een beetje laat, maar goed). Gelukkig belooft het wat moois te worden!

Mocht je de aflevering van vorige week gemist hebben, dan kun je zaterdagavond om 20.00 uur terecht bij BBC2. Zie hoe Jeremy uitzoekt wat de beste hete hatchback is: de Opel Astra OPC, de Ford Focus ST of de Renault Mégane RS. Kijk hoe Richard een Mexicaanse sportauto test, in Mexico, wees getuige van een rugbywedstrijd met verschillende Kia's, en aanschouw hoe Lewis Hamilton andermaal een poging doet om de beste tijd op het F1-scorebord neer te zetten.

Zorg dat je zondag om 21.00 uur voor de buis zit – en diezelfde buis afstemt op BBC2 of BBC HD – en laat je verbazen door de vindingrijkheid van Jeremy en Richard. Ze ontwierpen een auto die als geen ander op zijn plek is in deze vergrijzende en technologisch steeds ingewikkelder wordende wereld. Een auto die optimaal is afgestemd op onze oudere medemens. En ze testen 'm met behulp van drie alleraardigste gepensioneerden.

James heeft het ondertussen op zich genomen om de nieuwe Range Rover te testen. Hij rijdt er niet alleen mee door Londen, maar maakt ook de oversteek naar de Verenigde Staten om het daar op te nemen tegen een zelfdenkende militaire robotmachine, of zoiets. De Schotse acteur James McAvoy gaat zijn eigen strijd aan met onze schappelijk geprijsde Kia.

Wat betreft andere zenders: zowel Veronica als Canvas hebben een tijdelijke stop gezet op het uitzenden van TopGear. Veronica zal dit nieuwe seizoen vanaf 21 maart gaan uitzenden. Verveel je je ondertussen op de vrijdagavond, dan kun je gelukkig altijd terecht in onze videosectie, waar je vele clips uit de afgelopen seizoenen kunt vinden. Goed weekend!

Reacties