Voor het eerst in tijden kun je de komende dagen je TopGear-fix weer bij drie verschillende zenders halen, want na een aantal maanden radiostilte gaat ook Canvas het nieuwste seizoen uitzenden. Hoera!

Vrijdagavond beginnen we bij Veronica, waar je om 20.15 uur en 21.20 uur een dubbele aflevering wacht. Eerst zie je een aflevering uit seizoen 17, waarin Richard de Lamborghini Aventador opjaagt en Jeremy en James een poging doen tot een roadtrip met elektrische auto’s. Daarna volgt een klassiekertje (seizoen 13) met Richard in een stel Australische musclecars. Jeremy en James proberen een reclame voor de Scirocco te maken, Jeremy rijdt de Aston Martin V12 Vantage en Jay Leno is te gast.

Zaterdag kun je om 21.00 uur afstemmen op BBC3 voor een aflevering uit seizoen 14. Jeremy doet een ‘goedkope’ test van de BMW X6, Richard vlamt in de Lexus LFA en James rijdt de Vauxhall Insignia VXR (de Opel Insignia OPC, voor niet-eilandbewoners) samen met een verkeersbordenmevrouw.

Zondag is er even niets te zien, maar maandagavond keert TopGear terug op Canvas; en wel met het nieuwste seizoen, nummer 18. Om 21.10 uur zie je Jeremy, Richard en James naar Italië toeren met een drietal alternatieven voor de Ferrari 458: de Lamborghini Aventador, de McLaren MP4-12C en de Noble M600. Ze banjeren er niet alleen mee door drukke steden, maar zoeken ook het circuit van Imola en de hogesnelheidsbaan van Nardo op.

Wil je weten waar en wanneer je TopGear op tv kunt verwachten, hou dan deze pagina in de gaten. Of neem een kijkje in onze videosectie, waar je vele clips uit de afgelopen seizoenen kunt vinden. Fijn weekend!

Reacties