Nieuwsgierig waar je de komende dagen moet zijn voor je dosis TopGear? Check ons wekelijkse overzicht!

Uiteraard zendt Veronica vrijdagavond weer een dubbele TopGear uit. Om 20.25 uur allereerst aflevering 5 uit seizoen 9: Jeremy test de Lamborghini Murciélago LP640 en onderzoekt wat er gebeurt als een trein een Renault Espace ramt. Ook spelen de heren met een stel tractoren, waarmee ze tevens proberen om biobrandstof te verbouwen. Om 21.30 uur volgt een aflevering uit seizoen 10, en wel die met de bekende straaljagerrace: Richard in een Bugatti Veyron tegen een gevechtspiloot in een Eurofighter Typhoon. James test de Rolls-Royce Phantom Drophead, terwijl Jeremy zich bezighoudt met de Ferrari 599 GTB. Terloops gaat hij ook nog even op pad met de kleinste productie-auto ooit, de Peel P50.

Zaterdag kun je om 21.00 uur afstemmen op BBC3 voor een aflevering uit seizoen 17. Jeremy rijdt in een gemoderniseerde Jensen Interceptor, en in een Lotus T125 formuleracer. Omdat het kan vernielt hij, samen met Richard en James, ook nog wat gebouwen.

Zondag om 21.00 uur kun je terecht op BBC2. In een aflevering uit het meest recente seizoen test Jeremy de Mercedes SLS AMG Roadster, en is hij samen met James in China, waar ze de lokale auto’s onder de loep nemen. Richard is in de VS om het fenomeen NASCAR van dichtbij te bekijken.

Maandagmiddag kun je even na 15.00 uur afstemmen op Canvas voor een aflevering uit seizoen 14. Jeremy test een stel super-SUV’s: de BMW X5 M, de Audi Q7 V12 TDI en de Range Rover Supercharged. Ook doet hij een van zijn befaamde ‘sensibele’ tests van de Renault Twingo RS. Richard houdt zich bezig met de vreemde dienstvoertuigen die je altijd over vliegvelden ziet rijden, en organiseert er een race mee. ‘s Avonds wordt deze aflevering niet herhaald, zoals gebruikelijk is bij Canvas. In plaats daarvan kun je wel om 18.30 uur kijken naar James May’s Big Ideas, een documentairereeks met onze eigen Captain Slow in de hoofdrol.

Wil je weten waar en wanneer je TopGear doorgaans op tv kunt verwachten, hou dan deze pagina in de gaten. Of neem een kijkje in onze videosectie, waar je vele clips uit de afgelopen seizoenen kunt vinden. Goed weekend!

Reacties