Omdat, hoera, de V8 zich blijft ontwikkelen. Evolueren. Meegaat met de tijd. Dus vieren we in 2018, zoals jullie allemaal weten, de 116de verjaardag van de langstlevende sportautomotor van allemaal, en dat leek ons de perfecte gelegenheid om een feestje te vieren. Dus kozen Matt, Chris en Rory ieder hun ultieme allround V8-sportauto, en trokken daarmee naar het wilde westen van de Amerikaanse staat Utah om daar een serie uitdagingen aan te gaan.

Rory kwam in een Jaguar F-type SVR, waar Chris – lekker praktisch – de McLaren 570GT meenam. Met lekker praktisch bedoelen we dan dat de 570GT net zo praktisch is voor GT-begrippen als een setje rollerblades praktisch is voor GT-begrippen. Matt, op zijn eigen patriottische manier, opteerde voor een Ford Mustang GT350 R. Maar niet zomaar een Ford Mustang GT350 R. Oh nee.

Het is een Ford Mustang GT350 R die is getuned door een man die John Hennessey heet, met een tune die 800 pk afspeelt. Met hun zelfgekozen V8’s was het drietal klaar om een op de autosport geïnspireerde pelgrimstocht dwars door de VS te maken, een pelgrimstocht die het racen op een ovaal zou omvatten, een bezoek aan de zoutvlakte van Bonneville, en een nachtelijke tocht naar de grens. Daar werden ze opgewacht door agent Kenneth Block.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)