De Chevrolet Camaro ZL1 1LE is een dusdanig extreme musclecar dat ie in Europa in de ban is gedaan. Dit komt voornamelijk door zijn uitstekende onderdelen. Kijk maar even goed naar de voorbumper. In Amerika vinden ze het blijkbaar niet zo erg als je ledematen van voetgangers afhakt.

Vandaar dat Rory Reid, een man die op ieder gewenst moment zijn leven in de waagschaal zal stellen om het consumentenbelang te dienen (en om rond te kunnen glijden in musclecars), ogenblikkelijk in het vliegtuig naar de VS springt. Hij zal daar ontdekken of een Europeaan inderdaad niet in staat zal blijken om een Camaro met 659 pk te rijden – zonder dat de auto direct in vlammen opgaat of in duizenden stukjes uiteen barst.

Gelukkig voor Rory blijkt de ZL1 1LE niet allergisch voor Europese bestuurders. En, zoals hij ontdekt op het Willow Springs-circuit, is de auto zelfs uiterst vermakelijk om te rijden op een snelle baan als ‘Big’ Willow. Zodat de producers van de show – nooit erg happig om ons lol en plezier te laten hebben, werk is werk, immers – Rory de opdracht geven om uit te vinden hoe snel de Camaro nou eigenlijk Willows 4 kilometer lange ronde kan afleggen. Hij krijgt er zelfs instructies bij. In de vorm van Sabine Schmitz, een lerares die tamelijk recht in de raceleer is.

Bovendien zie je de Ferrari 812 Superfast en je ziet natuurlijk de snelste tractor ter wereld in actie. Al dit moois zie je in TopGear S25E05, zondag 21:00 uur op BBC2.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie