Om de 100e verjaardag van de sportauto te vieren, namen Paddy, Chris en Fred de nieuwe Porsche 911, Aston Martin V8 Vantage en Ferrari Portofino mee voor een lekker ontspannen ritje door het lommerrijke Engelse Yorkshire. Dat eindigde er gek genoeg mee dat Fred met een ligmotor crashte aan het eind van een startbaan. Op een vliegveld, ja. Oh, en de snelste schuur ter wereld is ook aanwezig.

ID arrrgghhh!

De Volkswagen ID R is een van de meest losgeslagen en ongebreidelde raceauto’s die ooit op onze groene aarde is gebouwd. Het is een 670 pk sterk, elektrisch, vierwielaangedreven snelheidsmonster. Niet gebouwd om aan een raceklasse deel te nemen; alleen om in de recordboeken te komen. In deze EV krijg je zoveel g-krachten te verstouwen dat bestuurders ervan flauwvallen.

Chris Harris is een man die een eigen set racehandschoenen bezit (en dat niet onder stoelen of banken steekt) , en zodoende werd hem opgedragen de ID R tot op de limiet te testen. En niet alleen die van de auto, ook zijn eigen limiet – net welke hij het eerst tegenkwam. Dit vond allemaal plaats op het toch al angstaanjagende Portimão-circuit. Kan Harris de Pikes Peak- en Goodwood-recordhouder aan? Wie knippert het eerst met de oogjes?

Reacties

  • TG heeft op 22 februari 2020 geschreven:

    Mooi op tijd Mattijn bedankt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)