Je weet het inmiddels: op 26 juni gaan de heren Clarkson, Hammond en May weer los op BBC2. Wat kun je deze keer van ze verwachten? Dat lees je alleen hier. Bonus: een nieuwe trailer met fragmentjes!
 

Een roadtrip met elektrische auto’s
 
En deze keer worden we misschien niet aangeklaagd
 
Een nieuwe generatie elektrische auto’s komt eraan. Sterker nog, die is er al. Bijvoorbeeld in de vorm van de Nissan Leaf en Peugeot iOn, die nu allebei te koop zijn. Met in hun achterbak een lading stekkeradapters en verlengsnoeren trokken Jeremy en James erop uit voor een dagje fluisterstil zoeven langs mooie stranden. Tenminste, dat was de bedoeling.
 
 
James May jaagt over het asfalt…
 
…en hij drift als een bezetene! Tenminste, als ie niet weer Tiff Needell in een gestreepte trui heeft gehesen
 
Na de enthousiast ontvangen Ariel Atom V8-test van vorig seizoen hebben we James opnieuw het circuit op gestuurd. Alleen ziet hij er nu niet uit als een cockerspaniel met z’n kop uit het autoraampje. Want deze keer rijdt hij in de veel minder tochtige Aston Martin Virage – het nieuwste V12-meesterwerk dat uit de kunstacademie van Gaydon is verrezen. Met een voorruit, bovendien.
 
Als kenner van zachte vering en bezitter van een geslachtsdeel dat hij soms als ‘tintelend’ omschrijft, is Captain Slow als geen ander geschikt om te bepalen of de nieuwe Aston inderdaad het comfort van de DB9 met de spanning van de DBS weet te verenigen. Hopelijk probeert hij er deze keer niet onderuit te komen.
 
 
Een schitterend rallyteam
 
Gewonde soldaten trainen voor de Dakar. Heel bijzonder
 
Rally rijden is allesbehalve makkelijk. Laat staan als je het zonder één of meerdere van je ledematen moet stellen. Dat is de uitdaging die een groep Britse militaire helden, die allen gewond uit de oorlog terugkwamen, zijn aangegaan. Ze trainen in een rallyteam waarbij iedereen, van coureur tot monteur, een onderdeel van zijn lichaam mist. Hammond besteedt aandacht aan hun opmerkelijke verhaal.
 
 

 
 
Op zondag 26 juni is het zo ver: om 21.00 uur op BBC2 trapt het nieuwe TopGear-seizoen af! Deze week vind je op TopGear.nl elke dag een korte preview van wat er de komende tijd op het programma staat. Check ook de eerste trailer!
Advertentie

Reacties

Advertentie