Samen met Chris Harris, Rory Reid en Matt LeBlanc ga je vanaf zondag elke week genieten van de beste auto’s in Top Gear seizoen 25. Op 25 februari om 21.00 uur wordt de eerste aflevering van Top Gear seizoen 25 op BBC2 uitgezonden. Vergeet het niet, schrijf het op of stel wekkers in. Dit wil je niet missen.

Welke auto’s ga je zien?

Van alles, van schreeuwende V8-beesten in Utah tot een oude Citroën 2CV gevuld met meer dan 500 eieren. Ook komt de Dodge Challenger Demon een kijkje nemen. Niet driftkoning Chris Harris, maar Matt verspeelde in totaal zes achterbanden tijdens een agressieve driftsessie over de Las Vegas Speedway.

Ook wordt er een Japanse sumoworstelaar in een Mazda RX-7 gepropt. De aflevering waarin dit gebeurt, is overigens totaal opgedragen aan Japan. Rory verkent de autocultuur aldaar door midden in de nacht naar een meeting te gaan. Hier vindt hij de vreemdste en coolste autotuners, die bijvoorbeeld ook niet van Lamborghini’s af kunnen blijven.

Welk écht snel spul wordt er getest?

The Stig rijdt de Ferrari 812 Superfast over Imola en wil hem daarna niet meer teruggeven. Chris zet McLarens hypercar, de P1, en hun ‘reguliere’ supercar, de 720S, tegenover elkaar om te kijken hoeveel ze nou precies van elkaar verschillen. Op papier wint de P1 het, met z’n 200 extra pk’s en slimme hybride-technologie. Maar de 720S heeft een vet dashboardscherm dat draait. Telt dat ook mee?

Wat gaan we dit seizoen verder allemaal zien?

Zuid-Korea komt eindelijk met een interessante auto, de Kia Stinger. Rory smijt hem over het TopGear-testcircuit. Ook zie je een aflevering met pure Amerikaanse supertrucks zoals de Alta Redshift MX (X2) 4 en Can-Am X3 X RS Turbo R. Precies, die ja. De Chevrolet Camaro ZL1 1LE komt ook even buurten – een auto die te extreem is bevonden voor Europa. Om uit te zoeken welke (relatief goedkope) SUV nou het beste is voor je partner die van paarden houdt, testen de mannen de Alfa Romeo Stelvio, de Volvo XC60 en de Range Rover Velar op het crossterrein van Burghley House.

De auto’s van TopGear seizoen 25

Sherp ATV

preview

Kia Stinger

preview

Hennessey Ford Mustang GT350R

preview

Range Rover Velar

preview

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

preview

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

preview

Citroën 2CV

preview

Volvo XC60

preview

Can-Am Maverick ATV

preview

McLaren 570GT

preview

McLaren 720S

preview

Track-tor

preview

Ford GT (en z’n verre voorganger)

preview

Dodge Challenger Demon

preview

Nissan R34 GT-T en Mazda RX-7

preview

Ferrari 812 Superfast

preview

Jaguar F-type SVR

preview

Vergeet het niet: de eerste aflevering van Top Gear seizoen 25 zie je aankomende zondag om 21.00 uur op BBC2!

Reacties

  • Hans heeft op 24 februari 2018 geschreven:

    Vreselijk programma geworden,allemaal van die namaak humor.ik zal niet meer kijken. Ik mis Jeremy,captain slow en de hamster.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)