Gisteren was weer een grote dag; zeker voor de honderd gelukkige TopGear-abonnees die zich winnaar van de Grote TopGear Trackday Prijsvraag mochten noemen. Feest!

We zijn redelijk gewend geraakt aan superlatieven, alleen gebruiken we ze meestal zelf. Gisteren werd die wereld omgekeerd: zelden hebben we er zó veel in één dag naar ons hoofd geslingerd gekregen. Van ‘Briljant! ‘tot ‘Fenomenaal!’ en alles (en geloof ons: dat is heel veel) wat daar zo’n beetje tussen zit. Mooi was de lezer die uit de hevig naloeiende Lamborghini Gallardo stapte en tussen het naar adem happen door nog wist uit te brengen dat dit ‘een van de mooiste dagen van zijn leven was’. Des te opmerkelijker omdat hij niet eens gereden had, maar als passagier was meegegaan omdat hij 12 was. Kun je nagaan wat er met de het wél rijbewijsbezittende gedeelte van de gelukzaligen gebeurde – die mochten zelf proberen die 500 pk in bedwang te houden!

Want daar ging het om bij de TopGear Trackday, die mede mogelijk werd gemaakt door Michael Bleekemolen’s Raceplanet en Dunlop: zelf zo goed als alle schakeringen van het begrip ‘Fun Met Auto’s’ aan den lijve ondervinden. Van 4×4-rijden in de duinen via een BMW 1-serie in racetrim naar een dragrace met Dodge Chargers (‘Dat geluid van die HEMI-V8!’, gevolgd door een met veel keelgeluiden en speeksel gepaard gaande imitatie), een slalom met een Suzuki Swift (‘Poeh! Dat viel nog vies tegen!’), een rit in een Formule-auto (‘Da’s wel werken! Maar dan het leukste werk dat er is. Op jullie werk na misschien’) tot zelf rijden in een volledig raceklare Porsche 911 (‘Nou begrijp ik pas hoe goed die dingen zijn: ongelooflijk!’) en een Lambo Gallardo (‘YES!’) of een Aston Martin Vantage (‘Hoe is de bewaking hier eigenlijk geregeld? Of kan ik er zo het circuit mee afrijden?’). En dat is dan nog maar een greep uit de activiteiten waarbij, wonder boven wonder, niet eens iets of iemand gewond raakte.

Als klap op de vuurpijl bleek het weer ook nog eens mee te werken, er viel geen druppel en de zon liet zich de hele dag van zijn beste kant zien – en dat kan in de baggerste zomer sinds die van 1748 natuurlijk geen toeval zijn. Feest wilden we en feest is wat we voor de volle honderd procent kregen.

Oh, Trackday-deelnemers, mochten jullie nog wat superlatieven over hebben na gisteren: zet ze gerust in de reacties hieronder. Dan zullen wij eens gaan kijken of dit evenement misschien voor herhaling vatbaar is 😉

Volgende week video’s en foto’s voor de deelnemers, hier op de site!

 

 

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie