Hieronder zie je de top acht race reddingen die wij voor jullie gevonden hebben. Van de magistrale actie van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië tot een knap staaltje stuurkunsten in 1983.

08. Jason Plato – Brands Hatch BTCC

Alles is geoorloofd in het BTCC. Zo ook het geven van een tik aan de stoere racer en televisiepresentator Jason Plato tijdens een race op Brands Hatch. Plato redde zichzelf door flink op het gaspedaal te drukken. Heb jij ooit een Chevrolet Lacetti gezien die er cooler uitzag? Nee precies, wij ook niet.

07. Mark Higgins – Isle of Man TT

Zesendertig seconden na het verlaten van de pits krijgt Mark Higgins de schrik van zijn leven. Hij rijdt ruim 240 km/u en krijgt een tankslapper. Hij gooit het stuur in het rond met een paar wilde bewegingen. Toch weet hij de controle te behouden en noemt het ‘een van de grootste schrikmomenten van mijn leven…’

06. Yannick Dalmas – 24 uur van Le Mans 2016

Viervoudig Le Mans-winnaar Yannick Dalmas zegt zelf dat deze geweldige drift alleen maar was om ‘te checken hoeveel grip er was buiten de ideale lijn’. Net of hij het expres deed dus . Wij weten allemaal beter. Hoe dan ook: mooie beelden van de Audi R8 V10 Plus safety car.

05. Dino Zamperilli – Spa Francorchamps

Om op Spa te racen moet je dapper zijn. Als het op Spa regent terwijl je racet, ben je simpelweg heldhaftig. Ben je slechts 19 jaar en weet je jezelf met zo goed als géén zicht langs Formule 2-auto’s met pech te manoeuvreren? Dan ben je maar één ding: onmenselijk. Hij racet langs de auto’s en weet de auto centimeters van de muur af te houden. Pure klasse.

04. Ari Vatanen – Manx rally 1983

Deze actie geeft een nieuwe definitie aan de term ‘vol op de aanval. Ari Vatanen gaat tekeer met zijn Opel Manta tijdens de Manx rally. Het mooiste stukje uit de video? Dat hij helemaal scheef op de weg ligt en bijna het weiland in vliegt. Het enige wat zijn medebestuurder uit zijn mond krijgt: ‘Dear God!’

03. Doug Kalitta – Kansas Nationals

Houd je van kunst? Nee? Autokunst dan? Misschien een prachtige slow motion autodans? Het is ongelooflijk dat Doug Kalitta zijn Top Fuel dragster in bedwang houdt met ruim 480 km/u . Hij houdt hem zelfs zo goed in bedwang dat hij de race nog gewonnen heeft ook.

02. MG B – Member’s Meeting 2016

Je hoeft niet gek op te kijken als de auto’s op de Goodwood Members Meeting de bocht door glijden. Geen mechanische hulpmiddelen en een hoop onhandige bestuurders hebben vanzelfsprekend consequenties. Het is knap van Chris Ryan dat hij deze mislukte inhaalactie toch nog weet te redden.

01. Max Verstappen – Grand Prix van Brazilië 2016

Onze eigen Max Verstappen staat natuurlijk bekend om zijn gewaagde inhaalmanoeuvres. Daar haalt hij zelfs zijn schouders bij op tegenwoordig. De normaalste zaak van de wereld, toch? Wat niet de normaalste zaak van de wereld is: deze race redding met zijn RB12. Compleet dwars op het drijfnatte circuit van Interlagos en doorrijden zonder ook maar een plekje te verliezen. Zeker een hoogtepunt in het Formule 1-seizoen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)