Touring Superleggera Arese RH95 is een Ferrari

De exclusieve auto viert de 95e verjaardag van de carrosseriebouwer

Foto('s): Touring SuperleggeraTouring Superleggera Arese RH95
Foto('s): Touring SuperleggeraTouring Superleggera Arese RH95
Foto('s): Touring SuperleggeraBovenkant Touring Superleggera Arese RH95
Foto('s): Touring SuperleggeraAchterkant Touring Superleggera Arese RH95
Foto('s): Touring SuperleggeraDiffuser en uitlaten Touring Superleggera Arese RH95
Foto('s): Touring SuperleggeraZijkant Touring Superleggera Arese RH95
Foto('s): Touring SuperleggeraInterieur Touring Superleggera Arese RH95
Foto('s): Touring SuperleggeraStoelen Touring Superleggera Arese RH95
Touring Superleggera Arese RH95
Touring Superleggera Arese RH95
Bovenkant Touring Superleggera Arese RH95
Achterkant Touring Superleggera Arese RH95
Diffuser en uitlaten Touring Superleggera Arese RH95
Zijkant Touring Superleggera Arese RH95
Interieur Touring Superleggera Arese RH95
Stoelen Touring Superleggera Arese RH95

Gefeliciteerd! Het bedrijf waarbij het onmogelijk is om niet je wijsvinger tegen je duim te houden en je hand op een neer te bewegen bij het hardop uitspreken van de naam, is jarig. Het Italiaanse Carrozzeria Touring Superleggera viert dit jaar de 95e verjaardag. De coachbuilder doet dat met deze geweldige Arese RH95, een omgebouwde Ferrari.

Carrozzeria Touring Superleggera ken je van de Alfa Romeo Disco Volante en de Aero 3 die eerder werd onthuld. Het bedrijf bouwt bestaande modellen om tot exclusieve creaties met een kenmerkend uiterlijk. De meeste mensen zullen het prachtig vinden, al begrijpen we het ook als het je allemaal iets te druk is. De grootste ingrepen zijn de vleugeldeuren, een luchtinlaat op het dak en de uitgesproken uitlaten achterop.

Voorop plaatst CTS nieuwe koplampen en achterop verschijnen spitse achterlichten. De V8 achterin verdwijnt helemaal uit het zicht. De Italiaanse carrosseriebouwer laat ook geen foto’s zien van de achtcilinder. Arese is trouwens een gemeente in de provincie Milaan, waar het bedrijf vandaan komt. De ombouw van donorauto naar Arese RH95 duurt ongeveer een half jaar. Volgens het persbericht van Touring is ‘gewicht de vijand’ en daarom passen ze veel koolstofvezel toe. Logisch: Superleggera betekent ‘super licht’.

De donor is een bekende exoot

Overigens noemt Touring de donorauto een ‘bekende exotische auto met middenmotor’, en geen Ferrari. Hoewel het waarschijnlijk niet illegaal is om het merk Ferrari te noemen, nemen de meeste coachbuilders het zekere voor het onzekere. Ferrari staat er nogal om bekend gretige advocaten te hebben en heel beschermend te zijn over het eigen merk. Ferrari verdient nogal goed met het verkopen van spulletjes met hun merk erop en dat willen ze graag zo houden. Qua vorm zou de RH95 een F8 Tributo of een 488 GTB kunnen zijn. De motorspecificaties verraden dat het hier waarschijnlijk gaat om een F8.

Achter het tweekleurige interieur (niet veel auto’s komen weg met twee verschillende stoelen, maar de Arese RH95 wat ons betreft wel) ligt de bekende 3,9-liter V8 van Ferrari. Hij produceert 720 pk en 770 Nm. De 0-100-tijd is 3 seconden met een top van 340 km/u. Carrozzeria Touring Superleggera bouwt 18 stuks voor nog onbekende prijzen.

Reacties
  1. Chris zegt op 1 juni 2021 om 15:19:

    Mooi ding (en fraaie kleur inderdaad), met die luchthapper bovenop lijkt hij ook wel op een Spyker.

  2. Nav zegt op 1 juni 2021 om 13:30:

    Die kleur. 😉

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken