Kijk, dat is alweer iets om naar uit te kijken voor volgend jaar – en misschien zelfs je eerste goede voornemen. Ook volgend jaar mag je weer rondjes doen op het Nordschleife-deel van de Nürburgring. Touristenfahrten, noemen de Duitsers dit. Voor een paar tientjes mag jij in je eigen auto – of een gehuurde auto – het 20,8 kilometer lange circuit trotseren. Met hetzelfde Nürburgring-pasje (of via de app op je telefoon) kun je ook een heat doen op het GP-circuit dat naast de Nordschleife ligt. Touristenfahrten belooft in 2022 weer leuk te worden.

Op 12 maart 2022 beginnen de Touristenfahrten op de Nürburgring weer. Om er gebruik van te kunnen maken, moet je een geldig rijbewijs hebben en moet je auto straatlegaal zijn. Na de zaterdag en de zondag gaat de Ring weer een weekje dicht, waarna het TF-seizoen pas echt begint. Vanaf dat moment kun je de meeste dagen zelf op de Nürburgring rijden. Uiteraard is het altijd even handig om de agenda op de website van de Nürburgring te raadplegen.

In 2022 ook Touristenfahrten op het GP-circuit van de Nürburgring

Naast het lange circuit opent ook het GP-circuit zijn slagbomen voor toeristen. Dit is hetzelfde circuit waar vorig jaar de F1-auto’s overheen vlogen. Een heat van 15 minuten op het circuit kost altijd 30 euro, ongeacht de dag of het tijdstip. De dagen dat je vrij mag rijden op de GP-Strecke zijn beperkter, met 13 april 2022 als de eerste dag. Normaliter zijn er ook dagen waarbij het GP-circuit en de Nordschleife aan elkaar worden verbonden voor één grote ronde. Wanneer deze dagen zullen zijn, is nog niet bekend.

De tickets voor de Nürburgring kosten hetzelfde als eerst

De kosten voor één ticket blijven komend jaar gelijk, ondanks inflatie en hogere kosten voor het circuit. ‘In deze tijden, waarin zoveel duurder wordt, willen we de fans van ons circuit een beetje consistentie geven’, meldt het bestuur van de Nürburgring. Eén rondje kost in 2022 doordeweeks 25 euro. Op vrijdag, zaterdag, zondag en op feestdagen kost een rondje Nürburgring tijdens Touristenfahrten 30 euro. Wie van plan is meer dan 75 rondjes te rijden, kan beter een jaarkaart kopen. Een jaarkaart voor de Nürburgring kost 2.200 euro in 2022. Met deze kaart mag je ook het GP-circuit op.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie