Nou, dit jaar dan eindelijk voorzichtig de eerste bezwete metertjes op de Nürburgring maken? Of is het een gevalletje ‘eindelijk weer’? Of je een door de wol geverfde Touristenfahrter bent of een groentje op de Hel, het aftellen is begonnen. Want vandaag maakt de Nürburgring de data bekend waarop het vrije rijden weer losbarst op de Ring. Slinger je Xbox en PlayStation maar weer aan om je baankennis op te vijzelen.

De start van Touristenfahrten Nürburgring in 2020

Noteer het in je agenda: zaterdag 7 maart en 8 maart 2020 begint het Touristenfahrten op de Nürburgring weer. Het weekend daarop, op 15 maart, kun je zelfs rijden op de langeafstandsversie, dus inclusief het stuk van het GP-circuit dat ze de Sprintstrecke noemen. Een buitenkansje voor de liefhebber, maar wees je er wel van bewust dat het idioot druk zal zijn op deze dagen. De verdere agenda moet nog worden uitgewerkt en vind je op de site van de Nürburgring.

Prijs Touristenfahrten Nürburgring in 2020

Een rondje Nürburgring kost minimaal 25 euro. Op vrijdag tot en met zondag komt daar 5 euro bij. Wil je het hele seizoen onbeperkt rondjes kunnen rijden op Touristenfahrten-dagen? Dan moet je 2.200 euro neertellen voor een seizoenskaart. Kaarten koop je op de parkeerplaats bij de ingang van de Ring of je downloadt de app en koopt digitaal je entreebewijs. Oh, en lees voor die tijd even de regels van de Nürburgring door. Samengevat komt het neer op dat je auto in orde moet zijn en je je gezonde verstand moet gebruiken. En liefst zowel je auto als de baan heel moet houden.

Foto: Apex Nürburgring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear