Toyota’s Amerikaanse ontwerpstudio Calty (ja, dit is een samenvoeging van Californië en Toyota) viert zijn vijftigste verjaardag. Het cadeautje van de ontwerpers aan de studio zie je hierboven: de fantastische Toyota Baby Lunar Cruiser conceptauto. Dat is nog eens beter dan een paar blije sokken of een setje speciaalbier waarvan je het grootste deel niet te drinken vindt.

De Baby Lunar Cruiser is volgens Toyota ‘gebouwd om ruige terrein te trotseren op aarde en daarbuiten’. Voorlopig blijft de BLC bij een concept in de virtuele wereld. Ondanks het futuristische uiterlijk, herkennen we de duidelijk de originele FJ40 Land Cruiser. In de afbeelding hieronder gluurt ie stiekem van een afstandje mee.

Toyota Baby Lunder Cruiser

Ook gebaseerd op een echt maanvoertuig

Calty wilde met dit project een mix maken tussen de klassieke offroader en de Lunar Cruiser. Dit is het echte maanvoertuig van Toyota, wat wordt gebouwd voor de nationale ruimtevaartorganisatie van Japan, de JAXA.

Toyota Lunar Cruiser maanvoertuig

De échte Lunar Cruiser van Toyota| Foto: © Toyota

Er zitten elektromotoren in de wielen en je bestuurt het maanautootje met joysticks in plaats een stuur. Verder is er een groot AR-dashboard en staat de Toyota op luchtloze banden. Want stel je voor wat de consequenties kunnen zijn van een klapband op de maan. Niet het soort knalfuif dat je wilt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear