Alles wat zich ook maar enigszins kan kwalificeren als klassieker, of klassieker in wording, staat voor exorbitante bedragen op het internet. Als het zo doorgaat, blijven er geen oude hokken meer over voor beginnende bestuurders. Want zelfs de Japanners maken nu Porsche-achtige prijsstijgingen mee. Sneu voor je neefje van zeventien, die nu verplicht in de Captur van mams moet rijden.

Neem bijvoorbeeld de oude Celica. Drie jaar geleden durfde niemand met gezond verstand meer dan vier ruggen te vragen voor de roestgevoelige Japanner. Behalve misschien voor een Celica GT-Four. De duurste Toyota Celica van Autowereld.nl staat nu te koop voor 19.950 euro. En dat is niet eens een GT-Four. En de originele velgen ontbreken.

De Citroën BX Sport van Flodder moest ongeveer hetzelfde kosten, maar daar heeft tenminste het achterwerk van een BN’er op mogen rusten. Een GT-Four kun je trouwens hier en daar vinden voor zo’n 10.000 euro.

Deze riant geprijsde Toyota Celica GTi komt uit Duitsland en heeft hier nog geen eigenaar gehad. De kilometerstand is 89.212. Het is op de foto’s een ontzettend strak ding. En we durven het zelfs een collector’s item te noemen. Maar bijna 20.000 euro? Wat vind jij? Is het niet wat veel? Hetzelfde bedrijf vraagt overigens ook 9.950 euro voor een roestige Starlet.

Reacties

 • Rob de Wildt heeft op 5 december 2017 geschreven:

  Beste heren van TopGear goedemorgen,

  Ondertussen hebben we een complete set originele velgen ook in het bezit, dus de waarde blijft maar stijgen!

  Met vriendelijke groet,

  Het de Wildt-team

  • Redactie TopGear Nederland heeft op 5 december 2017 geschreven:

   Zal de Celica goed staan! Succes met de verkoop 🙂

   Reageer
  Reageer
 • k heeft op 4 december 2017 geschreven:

  ja das een hoop geld, koop je een skyline gtr voor die al flink wat circuit goodies heeft maar bedenk jezelf dan dat dit een Toyota is, motorisch bulletproof probeer je maar eens te herinneren wanneer je voor het laatst een Toyota rijder op de vluchtstrook zag staan, juist nooit dus die Toyota voor door de week de skyline in het weekeind

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear