Een historische gebeurtenis speelt zich dit jaar af in Japan. De Japanse overheid heeft keizer Akihito toestemming gegeven om afstand te doen van de troon vanwege zijn verslechterende gezondheid, waardoor een einde komt aan het Heisei-tijdperk. Zijn zoon, Naruhito, zal de plek van zijn vader innemen. Zijn officiële kroning zal plaatsvinden op 22 oktober.

Waarom vertellen we je dit allemaal? Je komt hier toch voor de gekste Lambo’s, de snelste Ferrari’s en de absurdste hot hatches? Nou, volgens Japanese Nostalgic Car, wordt deze unieke Toyota Century cabriolet gebruikt als het koninklijk paradevoertuig van de nieuwe keizer van Japan. Dat is best speciaal toch?

De enige juiste keuze

Wij hebben een zwak voor de Toyota Century. Het is Toyota op z’n best. Hij kwam helaas alleen uit op de Japanse markt. Deze Toyota is een moderne auto met de luxe van weleer. Geen potsierlijkheid, maar ingetogen klasse. Je weet wel, wat Rolls-Royce vroeger had.

Naruhito’s cabrio is gebaseerd op de derde generatie van de Toyota Century. Deze generatie verscheen in 2017. Naast het onthoofden van de Century, heeft Toyota de stoelen vier centimeter verhoogd en hebben ze een gouden imperiale afdichting op de voorbumper gedaan om de kentekenplaat te vervangen.

De Century Cabrio is de eerste nieuwe paradeauto voor de keizerlijke familie in dertig jaar. Hij vervangt de drop-top Rolls-Royce Corniche die maar twee keer gebruikt is.
Wat denken jullie van deze ultieme Toyota? Is de Century geschikt voor de 126e keizer van Japan?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)