Vorig jaar toonde Toyota de nieuwe Century, die er verdacht uitzag als de oude Century. Toyota druist expres tegen ‘de norm’ in en biedt iets unieks aan. Omgerekend voor zo’n 155.000 euro, exclusief belastingen.

De prijs is hoger dan die van een Mercedes-Maybach S 560. Maar dan heb je wel wollen stoelen die er net zo comfortabel uitzien als grootmoeders stoel, een tijdschriftenrek en gordijntjes. In feite de gehele inboedel van een bejaardenflat, dus.

Veel retrofantastischer dan het dashboard in de Toyota Century, ga je ze niet vinden. Onderhuids is er overigens niets retro aan. De enige Japanse V12 ooit mocht met pensioen voor een V8 met hybridespulletjes en de auto zit ramvol anti-bots-middeltjes.

Waar kan ik een Toyota Century kopen?

In Nederland kun je ‘m niet bestellen bij de dealer, maar met een productieaantal van 600 per jaar, kun je er vast snel eentje op de kop tikken op een Japanse veilingssite.

Advertentie

Reacties

  • kut heeft op 5 april 2019 geschreven:

    stom

    Reageer
  • Haye Mellema heeft op 25 juni 2018 geschreven:

    De foto’s hebben een soort filter waardoor ik denk dat Toyota de kopers graag aan hun jeugd wilde herinneren… Je mag grappen eigenlijk niet uitleggen, maar deze was zo slecht dat ik hem toch ff uitleg: dat filter ziet er ouderwets uit. Ach, laat maar…

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie