Pas maar op wat je op internet zet – dat blijkt maar weer. Een man in Amerika blies de motor van zijn Toyota GR86 op tijdens de garantieperiode, maar vanwege één foto op het internet weigerde Toyota om de reparatie te betalen. Dit is wat er gebeurde.

Volgens de eigenaar van de auto is er duidelijk grijs afdichtmiddel te zien bij de olietoevoer. Dit schijnt al sinds de vorige generatie (de GT86) een bekend probleem te zijn. Door te veel afdichtmiddel kan de olietoevoer verstopt raken. Dan komt de motor zonder olie te staan en loopt het blok vast.

Update: Toyota gaat de motor nu toch vervangen onder garantie

Deze Toyota GR86 had slechts 22.000 kilometer gelopen en de reparatie viel normaal gezien nog binnen de garantie. Ook was de olie al twee keer netjes ververst. De eigenaar ging naar de dealer met de auto, maar volgens hem had niemand daar echt interesse in de motor. In plaats daarvan werd de eigenaar opgezocht op internet.

Door één foto werd de garantieclaim verworpen

De monteurs kwamen één driftfoto tegen van de Toyota GR86 en een video van de eigenaar in een andere GR86. Dit was volgens de dealer genoeg bewijs om de garantieclaim af te wijzen. Ook iemand van het hoofdkantoor van Toyota in Amerika stemde hiermee in. De eigenaar kreeg twee opties: of een reparatie laten uitvoeren van omgerekend 10.800 euro, of weggaan en zijn auto meenemen.

Het hypocriete van het hele verhaal is dat Toyota adverteert met hoe goed de GR86 zou presteren op het circuit. Zelfs in de officiële promotievideo’s van het merk is te zien hoe de GR86 vrolijk door het beeld drift. De driftfoto’s van de rode GR86 hierboven, zijn nota bene van Toyota zelf. Bovendien is de bron van het euvel duidelijk te zien op de foto’s van de eigenaar.

Lees ook: Toyota koopt auto met 1,6 miljoen kilometer terug om betrouwbaarheid te checken

De eigenaar van de Toyota GR86 heeft inmiddels via een Subaru-specialist voor ongeveer 7.000 euro een gebruikte motor geregeld voor in zijn auto. Hij adviseert iedereen om op circuit- en driftdagen de kentekenplaten van de auto te halen.

Reacties

 • Tom vr heeft op 7 augustus 2022 geschreven:

  @boerdec. Ik kan met een auto rijden zonder te driften en mijn moter is nog niet vastgelopen.

  Reageer
 • Joseppe heeft op 5 augustus 2022 geschreven:

  Heel veel verzekeraars hebben het er ook niet op wanneer je het circuit opgaat. Of gaat driften met je auto….

  Het is gewoon vette pech. Daarnaast een hobby kost geld.
  Dus zonder mokken de verzekering betalen…. en door 👍

  Reageer
 • Disco404 heeft op 5 augustus 2022 geschreven:

  Leuk zo’n artikel maar onderin de foto staat duidelijk dat op 30 juli de situatie is opgelost. Fijn dat je dat er even bij vermeld.

  Reageer
 • Maikel heeft op 5 augustus 2022 geschreven:

  1 woord… Amerika

  Reageer
 • charlie heeft op 5 augustus 2022 geschreven:

  Driften valt niet onder normaal autorijden……lijkt mij.

  Reageer
 • boerdec heeft op 4 augustus 2022 geschreven:

  Logisch toch? Een vliegtuig koop je ook niet om mee te vliegen, net zomin als een fiets om mee te fietsen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)