‘De gasten van Powertune Australia lieten zich een beetje meeslepen nadat ze de auto op de rollerbank zetten na een upgrade van het brandstofsysteem’, aldus de beschrijving van deze video. Klinkt als een understatement. De tuners waren al langer bezig om meer vermogen uit de driecilinder van de Toyota GR Yaris te halen, maar liepen tegen de limieten aan van de luchtdruksensor en het brandstofsysteem.

Nu hebben ze die zwakste schakels versterkt en halen ze zomaar 470 pk aan de wielen. Als je dat terugrekent naar het werkelijke motorvermogen (dus aan de krukas), kom je aan ruim 500 pk. Het standaardvermogen van de ijverige driecilinder is overigens 261 pk aan de krukas. Het koppel is circa 500 Nm over een groot deel van het toerenbereik. Powertune vervangt de turbo van de GR Yaris, het uitlaatspruitstuk en de klepveren. De ingewanden van de motor blijven verder helemaal hetzelfde.

Volgens de tuner is er geen enkele indicatie dat de GR Yaris moeite heeft met het enorme vermogen. Alle temperatuursensoren en druksensoren geven de juiste en gezonde waardes aan. Overigens beweert Powertune niet dat het allemaal gegarandeerd heel blijft. Ze bevinden zich naar eigen zeggen op onbekend terrein. Check hieronder de Toyota GR Yaris met 500+ pk op de rollerbank.

Toyota GR Yaris krijgt 500+ pk van Powertune

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie