Zoals je maar al te goed weet, is de Toyota Hilux de meest onverwoestbare auto ter wereld. Al kun je debatteren of gradaties van onverwoestbaarheid bestaan. Zijn afkeer tegen stuk gaan, maakt de Hilux maar al te geliefd bij onvriendelijke gebieden die je vaak in het nieuws ziet. Dikwijls met de bestickering van de loodgieter die ‘m hiervoor reed. En bij Australiër Nigel Petrie.

Verveeld met de doorsnee Silvia’s en Skylines, besloot Nigel een Toyota Hilux uit 2001 te pakken en er een competitieve driftauto van te bouwen. Zoals je kunt zien in de video, is de mate van detail werkelijk prachtig.

Een prachtig buizenframe verschuilt zich onder de witte koets. In het steigerwerk jaagt een SR20DET-motor met 364 pk de zijwaartse actie aan. Een sequentiële zesbak stuwt het turbovermogen naar een mechanisch slipdifferentieel.

Als de luchtkrik ingetrokken is, ligt het buikje slechts 70 millimeter van het asfalt. Niet direct geschikt voor een zandbak met negatief reisadvies, maar uitermate geschikt voor bochtige circuits.

Toyota Hilux als driftauto

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie