Een bepaalde kwaliteitskrant voor wakker Nederland zou wellicht spreken over ‘PEPERDURE vervuilende diesel-SUV’s van jouw belastingcenten’. Wij vinden het vooral een toffe aanwinst voor het vrij suffe wagenpark van onze waakzame en dienstbare lange arm. De Nationale Politie gaat voor een Toyota Hilux en een Land Cruiser voor het zwaardere speurwerk.

Met de Toyota Hilux en Land Cruiser gaat de politie boeven vangen in kust- en natuurgebieden waar weinig tot geen asfalt is. Beide terreinauto’s lusten diesel. De Hilux haalt 150 pk en 400 Nm uit een 2,4-liter. De Land Cruiser doet het met 177 pk en 450 Nm uit een 2,8-liter. Toyota levert de politieauto’s kant en klaar af, inclusief stickers en politieapparatuur.

Waarom een Toyota Hilux en Land Cruiser voor de politie?

En waarom geen Volkswagen Amarok, bijvoorbeeld? De politie testte meerdere voertuigen op de openbare weg en in heidegebieden. Ze reden ermee op bospaden, in de duinen en op het strand, met en zonder paarden- of boottrailer. De Toyota Land Cruiser en Hilux kwamen het beste uit de proeven. Ook Rijkswaterstaat, de Brandweer en Reddingsbrigade Nederland rijden in Toyota’s.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)