In Europa worden we door Gazoo Racing al verwend met de Toyota Yaris GRMN. Nu willen we echter naar Zuid-Amerika emigreren, want daar, in Sao Paulo, is de Toyota Hilux GR Sport gelanceerd.

Het is ook wel logisch dat Gazoo ervoor kiest hun nieuwste model in Zuid-Amerika te lanceren. Daar heb je nou eenmaal meer aan een onverwoestbare pick-up dan een keiharde hot hatch.

De aanpassingen gaan een stuk verder dan wat nieuwe stickers, een nieuwe grille en grotere wielkasten. De ophanging is aangepast en de besturing is veel directer. De 2,8-liter diesel produceert nu 177 pk en 449 Nm. Dat eerste getal komt dicht in de buurt van de Yaris en het andere getal gaat laat de Yaris huilend achter in een hoekje. Je krijgt standaard een zestraps automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving.

De Yaris GRMN was gelimiteerd tot een oplage van 600 stuks, de Hilux is met 420 exemplaren nog een tikkeltje exclusiever. Qua kleur heb je de keuze uit rood, wit en zwart. Ze zullen allemaal verkocht worden in Brazilië, dus als je er hier eentje wilt, zul hem moeten importeren.

Als Toyota de Hilux al een Gazoo behandeling wil geven, kunnen alle modellen in principe op de nominatie staan voor een dergelijke aanpak. Dus wat is het volgende slachtoffer? Een Land Cruiser? Een Prius? Aygo, misschien? Andere suggesties zijn uiteraard ook welkom bij ons. We zullen het doorgeven aan Toyota.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie