We zullen eerlijk bekennen: we zijn wat teleurgesteld. En dat gebeurt niet snel bij een Toyota Hilux. Toen we het mailtje van Toyota zagen binnenkomen over de Hilux GR Sport maakte onze fantasie meteen een wilde sprong. We stelden ons iets voor in de geest van de GR Yaris, maar dan met Dakar-genen. Misschien een soort Ford F-150 Raptor van Toyota. Maar helaas.

De Toyota Hilux GR Sport gaat niet heel veel verder dan ‘een sportief design’ en ‘een exclusieve zwarte grille met gaaspatroon, nieuwe mistlampbehuizing en zwarte 17-inch wielen’. Wel krijgt de GR Sport nieuwe schokdempers, die scherper zouden moeten zijn. Dit is op zich geen gekke toevoeging voor wie de Hilux vooral op asfalt rijdt: de auto reageert soms wat traag op de input van het stuur. Verder wordt de truck voorzien van sportstoelen met zwart leer en suède.

Specificaties en prijs Toyota Hilux GR Sport

Voor in de Toyota Hilux GR Sport ligt de bekende 2,8-liter dieselmotor met 204 pk en 500 Nm. Standaard heb je automatische zesbak. Op grijs kenteken kost de sportiever ogende Hilux 45.995 euro. Je krijgt dan diverse GR Sport-logo’s, sportpedalen en standaard zaken als Smart Entry, airco met gescheiden zones, Downhill Assist Control, een automatisch sperdifferentieel, een Panoramic View Monitor en JBL-audio met 800 watt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)