Deze Ferrari 348 kost je 24.098 euro. Klinkt goed toch? Er schuilt echter een addertje onder het gras, want dit is geen echte Ferrari. Het Duitse bedrijf WEKTOR Automobile und Design is ooit flink aan de slag gegaan met een Toyota MR2 en heeft deze omgebouwd zodat hij lijkt op een Ferrari 348 Targa. De replica is nu te koop op een Deense website, dus je moet de MR2 in Ferrari kostuum ook nog even importeren.

Op het eerste oog lijkt de Ferrari 348 replica best veel op het origineel, maar wat dat betreft heeft deze auto veel weg van een nep horloge dat je tijdens een vakantie koopt. Eerst denk je: lijkt best aardig, maar als je nog is goed kijkt zie je dat er toch grote verschillen zijn. Neem bijvoorbeeld de vinnen op de deuren van de 348. Die zitten bij deze replica alleen op een klein deel van de deur.

Is deze Ferrari 348 replica op andere punten beter geslaagd?

Nee, als je binnenin gaat kijken worden de verschillen helemaal groot. Met het interieur van de MR2 is vrijwel niets gedaan. Daardoor voelt de auto ook niet aan als een Ferrari wanneer je achter het stuur zit. Draai vervolgens de sleutel om en je ontdekt dat je niet het geluid van een Ferrari V8 achter je hoort, maar dat van de originele motor van de MR2. Dit betekent dat je ook niet zoveel vermogen hebt als in de 348.

Begrijp ons niet verkeerd, de Toyota MR2 is een hele leuke auto (zolang je er niet mee tegen een lantaarnpaal spint), maar een Ferrari is een heel ander soort auto. Zoals het spreekwoord luidt: al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een Toyota. Andersom werkt dit idee trouwens wel goed. Als je de binnenkant van een Toyota vervangt met die van een Ferrari, krijg je een heel leuk apparaat.

Bekijk hier de advertentie

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie