Er zijn een aantal figuren die zo ernstig verbouwd zijn, dat je ze niet meer herkent. Je hebt het monster van Frankenstein, Marijke Helwegen en er is ook dit ehm… geval. Ooit rolde deze auto vrolijk uit de fabriek als Toyota MR2. Net als vele andere eigenaren van de Japanner met middenmotor, was de eigenaar van dit exemplaar niet tevreden met de auto zoals hij was.

Eerst werd het hart uit deze MR2 van de derde generatie gehaald. De 1,8-liter viercilinder werd vervangen door een 2,3-liter vijf-in-lijn van Volvo. In een auto die van zichzelf al graag wil spinnen, lijkt dit een beetje overbodig. Toch was ook de nieuwe motor niet krachtig genoeg. Verschillende upgrades werden uitgevoerd om de Volvo-motor nog krachtiger te maken. Dit zorgt er volgens de eigenaar nu voor dat deze auto van nul naar 100 km/u gaat in 3,2 seconden. Dat is even snel als een Audi R8 V10 plus.

Waar doet deze MR2 me toch aan denken?

Verder kun je natuurlijk ook niet om het uiterlijk heen. Er werd een ‘Luxurypart bodykit’ over deze Toyota MR2 met Volvo-motor gedrapeerd. Deze body is geïnspireerd op de Porsche Carrera GT. Met de nadruk op geïnspireerd. Hij lijkt net zoveel op een Carrera GT als voornoemde Marijke Helwegen op Doutzen Kroes lijkt. We snappen de bedoeling wel, maar de uitvoering is het, nou ja, net niet.

In ieder geval: deze Toyota MR2 met Volvo-motor en bodykit staat nu te koop in Engeland voor 17.500 pond. Dat is omgerekend een kleine 20.000 euro. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor deze arme MR2. Ontdoe hem van zijn onnozele aanpassingen en herstel hem in zijn oude glorie.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie