Als je al wat op leeftijd bent, kun je af en toe de boel strak laten trekken. Het gebeurt genoeg en het is ook niet iets wat je in de doofpot hoeft te stoppen. Maar we zien het nog niet zoveel gebeuren op tweejarige leeftijd. Toyota trekt zich hier echter niks van aan en heeft de Prius een facelift gegeven.

Maar wel een voorzichtige, want veel is er niet veranderd aan de wereldverbeteraar. De Toyota Prius-facelift krijgt nieuwe koplampen (wat we vaker zien bij een plastisch chirurgische ingreep) en ook de achterlichten zijn aangepakt. De andere schokkende wijziging komt in de vorm van een ‘trapeziumvormige kentekenuitsparing’. Die laatste twee woorden onthouden we even voor ons volgende potje Wordfeud.

Innerlijke veranderingen van de Toyota Prius-facelift

De belangrijkste veranderingen hebben onder het nieuwe Aqua Breeze Blue-kleurtje plaatsgevonden. De hele indeling van de middenconsole en het instrumentenpaneel is gewijzigd. Je ziet nu ook navigatie-aanwijzingen in het HUD en het multimediasysteem is dubbel zo snel. Door de nieuwe stoffen die gebruikt zijn in het interieur moet de Prius luxer aanvoelen. We willen natuurlijk de wereld redden, maar dan wel een beetje comfortabel graag.

In Europa zien we de Toyota Prius-facelift voor het eerst in Brussel op 18 januari 2019. Dus als je hem in het echt wilt zien, kun je begin volgend jaar naar Brussel rijden. Kom je ook? Nee? Mooi, wij ook niet.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie