Het is de week van de honderdste editie van de 24 Uur van Le Mans. Daardoor kun je verwachten dat elk automerk dat ook maar een beetje een link heeft met de langeafstandsrace iets bekend gaat maken rond dit thema. In het geval van Toyota is dat dit concept waarbij de nieuwe Prius is omgetoverd tot een raceauto.

De raceversie van de Prius is geïnspireerd op de hypercar waarmee Toyota gaat rijden tijdens Le Mans, de GR010 Hybrid. Zo krijgt de Prius zijskirts, aero-flapjes onder de koplampen, een flinke achtervleugel en een diffuser achterop. De motorkap is gemaakt van koolstofvezel en er zijn extra lampen in de bumper verwerkt voor meer licht in het donker. Tot slot zijn er speciale 18-inch wielen.

Het doel van de Toyota Prius-raceauto

De conceptauto is een initiatief van het Japan National Tourism Organization. Zeg maar de Japanse versie van het VVV. Ook Mazda heeft meegeholpen aan het project. Het doel van de race-Prius is niet om mee te doen aan een race, maar om dankbaarheid uit te spreken naar Le Mans en de raceleiding van de 24-uursrace, de ACO.

Mocht Toyota hiermee zieltjes willen winnen bij de raceleiding, dan is het merk net wat te laat. Voor de 24 Uur van Le Mans heeft de ACO samen met de FIA bepaald dat het Balance of Performance wordt herzien. Wat dat inhoudt en wat dat betekent voor Toyota lees je hieronder. We verklappen alvast dat de winnaar van de laatste vijf edities niet gespaard wordt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie