Tetsuya Tada, hoofd van Gazoo Racing (de motorsport-tak van Toyota) en geestelijk vader van de nieuwe Toyota Supra, heeft bevestigd aan TopGear dat Toyota een Supra voor het circuit gaat maken. Verwacht dat deze auto de Toyota Supra GRMN zal gaan heten.

Meer power in de Toyota Supra GRMN?

Tada vertelde ons : ‘Uiteindelijk zou ik graag een lichtere Supra maken, uitsluitend bedoeld voor het circuit. We zijn al bezig met het ontwikkelen van een race-versie, dus we zijn ons ervan bewust dat als je ‘m 100 kilo lichter maakt, je een compleet andere auto voor je hebt – nóg meer vermogen is dan zelfs overbodig.’

Maar wordt deze Toyota Supra GRMN dan ‘straatlegaal’ of slechts een speeltje voor op het circuit? ‘We onderzoeken beide mogelijkheden, maar het is altijd lastig, want er zitten erg veel verplichtingen aan een auto die de openbare weg op gaat,’ aldus Tada.

Grote plannen

De plannen van de Japanners houden hier echter niet op. Toyota heeft ook bevestigd dat er een Supra NASCAR mee zal gaan doen in 2019, maar daar zal iets meer bij komen kijken dan wat kleine aanpassingen. Tada vertelt verder dat men ook kijkt naar mogelijkheden in de groeiende LM-GTE categorie van de 24 Uur van Le Mans. Men zal de Supra dan mogelijkerwijs laten concurreren met de Ford GT, Ferrari 488, Aston Martin Vantage en de Porsche 911.

Advertentie

Reacties

  • Robin heeft op 18 september 2018 geschreven:

    Het ziet er echt al prachtig uit ben benieuwd naar de prestaties

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie